Deniz salyası Yunan adalarına ulaştı

Deniz salyası Yunan adalarına ulaştı
Kathimerini: Müsilaj Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izleniyor.

ARTI GERÇEK - Marmara Denizi'nin ardından Karadeniz ve Çanakkale Boğazı çevresiyle Bozcaada ve Gökçeada'da görülmeye başlanan müsilajlar (deniz salyası) Yunanistan'a ait Limni ve Bozbaba adalarına ulaştı.

Kathimerini'nin haberinde,"Kirlilik ve yüksek sıcaklıklardan kaynaklanan alglerde aşırı besin yüklenmesinin neden olduğu fenomen, Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izleniyor" dendi.

Kathimerini'de yayımlanan haber şöyle:

Sümüksü dokusu nedeniyle "deniz salyası" olarak da bilinen kalın deniz müsilajları, kuzeydoğu Ege'deki Yunan adaları Limnos (Limni) ve Agios Efstratios (Bozbaba) çevresinde görülmeye başladı.

Kirlilik ve yüksek sıcaklıklardan kaynaklanan alglerde aşırı besin yüklenmesinin neden olduğu fenomen, Çevre Bakanlığı adına Balıkçılık Araştırma Enstitüsü tarafından izleniyor.

Limnos'taki Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Stavros Stathakis, müsilajlarla ilgili olarak "'Sık sık oluşur ama genellikle bir süre sonra dağılırdı. On yılda ilk kez bu kadar çok gördük" diyerek müsilajların balıkçılığı engellediği ve aynı zamanda turistleri uzaklaştırdığı konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar