Deprem toplanma alanı için eylem yapan yurttaşlara engelleme

Deprem toplanma alanı için eylem yapan yurttaşlara engelleme
İstanbul'un simgelerinden Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e tahsis edilmişti.

İstanbul'daki Bomonti Bira Fabrikası'nın deprem toplanma alanı olması için eylem yapmak isteyen yurttaşlar, polis tarafından engellendi.

Doğa İçin Sanat Platformu ve Bomonti Hepimizin İnsiyatifi, Bomonti Bira Fabrikası'nın bulunduğu alanın deprem toplanma alanı ilan edilmesi için eylem yapmaya hazırlandı. Eylemi engelleyen polis, yurttaşları, "Yürürseniz yeni pandemi koşullarına göre 3 bin TL ceza keseriz" diyerek tehdit etti.

Yurttaşlar, Bomonti Bira Fabrikası’na ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Biliyorsunuz, Şişli' nin gözbebeği Bomonti'de bira fabrikası ek hizmet binaları yıkılmıştı. Bu kıymetli alana büyük olasılıkla Menzil Vakfı eliyle bir dernek, otopark-yurt-mescit-kültürel alan içeren bir komplex yapılması için çalışmalarını sürdürüyor ve biz Şişli sakinleri oranın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olmasını istiyoruz."

DİYANET'E TAHSİS EDİLMİŞTİ

İstanbul’un erken sanayi miraslarından biri olan tarihi yapıyla ilgili İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı kararla 1548 ada 9-10 parsel üzerinde bulunan Hazine Maliyesi’ne ait Bomonti Bira Fabrikası’nın birer parçası olan "Eski Malt Binası", "Eski Silo", "Eski Arpa Temizleme Binası" ve "Eski Kazan Dairesi" taşınmazlarının Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisine onay verdiği ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar