DEVA Partisi'nden İstanbullulara 'Kanal İstanbul'a itiraz et' çağrısı

DEVA Partisi'nden İstanbullulara 'Kanal İstanbul'a itiraz et' çağrısı
Parti tarafından farklı başlıklarla hazırlanan kapsamlı itiraz dosyası pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacak. İtiraz etmek isteyenler için de dilekçe örnekleri hazırlandı.

ARTI GERÇEK- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 19 Nisan Pazartesi günü Kanal İstanbul projesinin durdurulması için İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçesi vermeye hazırlanıyor. Dilekçe metnini kamuoyuyla paylaşan DEVA Partisi, yurttaşları da projeye itiraz etmeye davet ediyor.

DEVA Partisi tarafından hazırlanan dilekçede projenin çevreyi olumsuz etkileyeceğine, ulusal güvenlik riskleri yaratacağına, kültür mirasını tehlikeye sokacağına ve üç canlı fay hattının bulunduğu bir bölgenin yerleşime açılacağına dikkat çekiliyor. Salgın döneminin ve ekonomik krizin de vurgulandığı dilekçede, iktidarın kamu kaynaklarını bu projeye aktarma konusundaki ısrarının rant dışında açıklanamayacağı ifade ediliyor.

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, ARTI TV canlı yayınına katılarak, "Biliyorsunuz, Kanal İstanbul'la ilgili gerek bilim insanlarının, gerek meslek örgütlerinin, gerek vatandaşın örgütlü veya bireysel yaptığı bütün itirazlara rağmen, hükümet adeta yangından mal kaçırır gibi projeyi ilerletmeye çalışıyor. İlk kez açıklanan imar planları, itirazlar üzerine revize edilerek geçenlerde yeniden ilan edildi. Geçen yıl kurumsal kimliğimiz henüz şekilenemediği için itirazda bulunamamıştık. Ama şimdi 22-26 Mart tarihlerinde ilan edilen imar planlarına pazartesi günü itirazlarımızı yapıyoruz. Bununla ilgili hazırladığımız dilekçemizi web sitemizden dileyenler e-Devlet üzerinden veya çıktısını alarak itirazlarını yapabilecekler.Pandemi koşulları olmasa büyük bir kampanya düzenlemek istiyorduk ama el ilanı dağıtmak, imza toplamak gibi bütün etkinlikler yasaklandığı için sadece temsili bir heyetle bunu yapmak zorunda kalacağız." dedi.

'ÇİN'LE PERDE ARKASINDA YAPILAN BİR TAKIM PAZARLIKLAR...'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hazırladığı Çince ilanları gördüğünü söyleyen Ekmen, Uygur Türklerine yapılan kültürel soykırımın bazı Avrupa ülkelerinde fiziki soykırım olarak tanındığını ancak her fırsatta yerliliği ve milliliği vurgulayan, etnik ve dini konularda amigoluğu hiçkimseye teslim etmeyen iktidarın, bu konuda neden sessiz kaldığını hayretle izlediğini belirterek, "Zannediyorum Kanal İstanbul'la ilgili Çin'le perde arkasında yapılan bir takım pazarlıkların etkisiyle bu sessizlik" diye konuştu. 

Ülkedeki yargı sistemi her ne kadar iktidara teslim olsa da, yasal süreçlere uygun bir şekilde yapılması gerekenlerin mutlaka yapılacağını söyleyen Ekmen, "Siyasette ne olacağı belli olmaz. Yarın iktidar değişikliğinde gerekli adımlar uygun olarak atılabilsin" dedi. 

Kanal İstanbul projesini "Çevre, Şehircilik, Kültür ve Sanat, Uluslararası Hukuk ve Ekonomi" başlıkları altında incelediklerini söyleyen Ekmen, hazırladıkları kapsamlı itiraz dosyasını pazartesi günü kamuoyuyla paylaşacaklarınıdile getirdi. 

Partinin hazırladığı itiraz dilekçesi örneğine ve itiraz için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgilere partinin internet adresinden ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar