Die Zeit: Bahçeli için ayrılık avantajlı olabilir

Die Zeit: Bahçeli için ayrılık avantajlı olabilir
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Zeit, Türkiye’de halkın yaşamını nasıl zorlaştırdığını ele alan bir haber yayımladı. Gazeteye göre, durum yalnızca Bahçeli değiştirebilir.

Türkiye'de yaşanann ekonomik durumu kaleme alan Alman Die Zeit gazetesinden Marion Sendker, Devletin kasası boşaltıldı. Herkes erken seçimden bahsediyor. Muhalefet bunu talep ediyor, ancak parlamentoda bunu zorlayamayacak kadar zayıf" tespitinde bulundu.

Durumu a ncak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin değiştirebileceğini belirten Sendker, "Şu anda Erdoğan’ın AKP’siyle ittifak halinde olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. MHP hükümete bakan vermeyerek hiçbir zaman gerçek bir koalisyona girmedi, bu nedenle kaybedecek çok az şeyi var. Bahçeli için ayrılık avantajlı olabilir. MHP Erdoğan ile ittifaka girerek buna şiddetle karşı çıkan birçok üye ve seçmenini kaybetti. Anketlerde MHP şu anda sadece yüzde altı civarında. Yeni bir ittifak değişikliği, bu kişileri partiye geri döndürebilir. Erdoğan kendi partisi içinde de desteğini kaybetti. Pek çok AKP milletvekili ondan kurtulmak için doğru zamanı bekliyor. O an MHP’nin hükümetten ayrıldığı an olabilir" ifadelerine yer verdi.

Kronos'ta yer alan habere göre; Fakir ve dindarlardan oluşan AKP'nin düzenli seçmenlerinin sırt çevirdiği belirtildi. Ayrıca Sendker'in makalesinde şu analizler yer aldı:

"Fiyatlardaki yüksek artışlar Erdoğan’ın popülaritesini doğrudan etkiliyor. Hükümet yanlısı araştırma şirketleri bile, Erdoğan’ın görev onayını yüzde 30 civarında buluyor. Yirmi yıllık iktidarında hiç bu kadar kötü görünmemişti. Çoğunluğu fakir ve dindarlardan oluşan düzenli seçmenleri bile sırtlarını dönüyor. Çünkü özellikle onun ekonomik politikalarından zarar görüyorlar. Erdoğan ve en yakın çevresi için bu kriz, siyasi beka ile ilgili.

Döviz çöküşünü durdurmak için yurt dışından taze paraya ihtiyacı var. Katar Erdoğan’a 10 milyar dolar verdi. Şubat ayında Suudi Arabistan ile görüşecek; AKP milletvekilleri, Avrupalı ​​yatırımcılarla da müzakereler olduğunu söylüyor."

Öne Çıkanlar