DİSK Basın-İş: Kişilik haklarına saygılıysanız gazetecileri fişlemeyin

DİSK Basın-İş: Kişilik haklarına saygılıysanız gazetecileri fişlemeyin
'Basın özgürlüğünü de hedef alan genelgenin yaratacağı sonucu bakan da, polisler de bizler de gayet iyi biliyoruz.'

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘görüntü ve ses kaydı yasağı’ genelgesinin gölgesinde kutlanıyor. Genelgede ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun savunmalarında yer alan ‘özel hayat ve kişisel verilerin korunması’ gerekçelerine ilişkin DİSK Basın-İş, Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir kez daha değindi.

Genelgenin ardından 1 Mayıs’ta yaşanan polis şiddeti ve gazetecilere yönelik engellemelerin Soylu’yu yalandığını vurgulayan DİSK Basın-İş, "Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde yine yeni yasaklarla karşı karşıyayız. Her ne kadar İçişleri Bakanı genelge gazeteciler için değil dese de Bakan Soylu'yu yanlışlayan görüntüler 1 Mayıs takip eden gazetecilerden geldi... Gazeteciler dövüldü, görüntü çekmeleri engellendi" dedi.

‘MALUMUN İLAMINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’

Açıklamanın devamında ise DİSK Basın-İş şu ifadelere yer verdi:

"Basın özgürlüğünü de hedef alan genelgenin yaratacağı sonucu bakan da, polisler de bizler de gayet iyi biliyoruz. 

"Genelge aslında bizler için malumun ilamından başka bir şey değil. Daha önce de türlü türlü yasaklar koydular, hapsettiler, kapattılar ama su her defasında çatlağını buldu. Yine bulacağından kimsenin şüphesi olmasın.

‘ÖNÜMÜZE DİKİLENLERİN BİZİ DURDURAMAYACAĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERECEĞİZ’

"Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde iktidara sesleniyoruz, kişisel verilerin korunması konusunda madem hassassınız, gazetecilerin telefonunu dinlemekten vazgeçin, internet hatlarını izlemeye son verin, gazetecileri fişlemeyin. 

"Bizim için 3 Mayıs da mücadele günü, mücadeleyi, bu yolda yitirdiğimiz meslektaşlarımızın anısını yaşatarak sürdüreceğiz. Gerçeklerin önüne set çekmek için önümüze dikilenlerin bizi durduramayacağını bir kez daha göstereceğiz."
 

Öne Çıkanlar