Diyanet İşleri Başkanı: İnternet insan ilişkilerini birinci derecede etkileyen bir araç

Diyanet İşleri Başkanı: İnternet insan ilişkilerini birinci derecede etkileyen bir araç
'Yeni teknolojik gelişmeler, bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer yandan yeni ve girift sorunları da beraberinde getirdi.'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2000'li yıllardan önce gençlerin karakterlerinin aile, okul ve çevre üçgeninde şekillendiğini belirterek, "Son asırda ise dijital dünya bu sürece yoğun ve etkin bir şekilde dahil oldu. İnternet, bu süreçte insan ilişkilerini neredeyse birinci derecede etkileyen bir araç haline geldi. Yeni teknolojik gelişmeler, bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer yandan yeni ve girift sorunları da beraberinde getirdi." diye konuştu.

Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Ankara'da düzenlenen 2. Gençlik Çalıştayı'nın açılışında konuştu.

Daha huzurlu ve güvenli bir gelecek inşa etmenin maddi ve manevi anlamda donanımlı bir gençlikle mümkün olduğunu vurgulayan Erbaş, şöyle devam etti:

"Gençlik, geleceğe uzanan bir köprü gibidir. Bu köprü, eğitimle, kültürle ve sanatla inşa edilecektir. Bu köprünün mimarları, aileler, ebeveynler, öğretmenler, hocalar, ustalar ve sanatkarlardır. Bu köprünün aynası, özgün bir medeniyet birikimidir. Milletlerin zaman içinde yetiştirdikleri kahramanları, ilim ve fikir öncüleri, düşünürleri, yazarları, şairleri, kaşifleri ve rehberleridir. Kuşkusuz bu köprüyü sağlam bir zemin üzerinde, doğru malzemelerle, uygun bir imarla ve yetenekli ustaların elinde inşa eden toplumlar, kendileri için umut dolu bir yarın hazırlamış olacaklardır."

2000'li yıllardan önce gençlerin karakterlerinin aile, okul ve çevre üçgeninde şekillendiğini anımsatan Erbaş, "Son asırda ise dijital dünya bu sürece yoğun ve etkin bir şekilde dahil oldu. İnternet, bu süreçte insan ilişkilerini neredeyse birinci derecede etkileyen bir araç haline geldi. Yeni teknolojik gelişmeler, bir yandan hayatı kolaylaştırırken diğer yandan yeni ve girift sorunları da beraberinde getirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar