Diyanet İşleri’nden sosyal medya talimatı: Hep güzel şeyleri yazalım

Diyanet İşleri’nden sosyal medya talimatı: Hep güzel şeyleri yazalım
Ankara'da iftara katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yine sosyal medyayla ilgili konuştu. Erbaş çevrimiçi platformlarda 'iyiliklerin' paylaşılması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada sosyal medya konusuna değinerek, "Sosyal medya dediğimiz alan o kadar doğru insanlara muhtaç ki... Sosyal medyada ne olur hep güzel şeyleri yazalım, güzellikleri paylaşalım. İyi şeyleri paylaşalım, iyi şeyler yazalım. Kötülükleri paylaşmayın. Çünkü biz mümin olarak iyiliği emretmek, kötülükten men etmek için varız. En önemli vazifelerimizden birisi de budur. ‘Mümin iyiliği emreder, kötülükten men eder.’ Mümin kendisine bir şey emanet edildiği zaman emanete riayet eder. Canımız, sağlığımız, ibadetlerimizi bize emanet sevgili gençler" ifadelerini kullandı.

 

 

‘BAŞKANLIĞIN YAYINLADIĞI İÇERİKLERİ PAYLAŞIN’

 

Sosyal medya konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha önce yaptığı bir açıklamada da "Dijital dünya gence kul olduğunu unutturuyor" demiş ancak Diyanet’in tanınırlığının arttırılması için sosyal medyadan yararlanılmasını istediği, Başkanlığın 81 il müftülüğüne gönderdiği yazı ile müftülüklere "Başkanlığın sosyal medyada yayınladığı içerikleri paylaşın" dediği ortaya çıkmıştı. Yazıda, "Vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmetlerinin" sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirilebileceği de belirtilmişti.

Diyanet’in sosyal medya atağı bununla da sınırlı kalmamıştı. Kurumun 2021 yılının ilk yarısına yönelik çalışmalarını içeren raporunda, ‘sahih dini bilginin medya araçlarıyla vatandaşlara ulaştırılması’ amacıyla sosyal medya hesaplarının aktif hale getirildiği kaydedilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Diyanet’in ‘Sosyal Medya Ahlakı ‘adlı kitabın 8 bin adet basımı için 2022 yılının ilk çeyreğinde 229 bin 600 TL harcadığı da ortaya çıkmıştı.

 

Öne Çıkanlar