Diyarbakır Barosu: Kolluk güçleri ve emri verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Diyarbakır Barosu: Kolluk güçleri ve emri verenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız
Polisin uygulamasına tepki gösteren Diyarbakır Barosu, kolluk güçleri ve bu kanunsuz emri verenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Baro başkanlarının ‘Savunma Yürüyor’ sloganıyla Türkiye’nin birçok kentinden başlatılan yürüyüş Ankara’ya ulaştı. Baro başkanlarını kent girişinde durduran polis, yürüyüşü engelledi. Baro başkanlarının yürüyüşünün engellenmesine tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Barosu, polisin engellemesini hukuksuz olduğunu belirtti. Açıklamayı Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Gazal Koluman okudu.

KOLUMAN: BARO BAŞKANLARI DARP EDİLDİ

Avukatların hak ve hukukunu korumak, yaşanan hukuksuzluklara ses olmak amacıyla 60’a yakın Baro Başkanının Ankara’ya yürüme kararı aldığını ifade eden Koluman, baro başkanlarının Ankara'nın girişinde keyfi bir şekilde durdurulduğunu söyledi. Polisin yürümek isteyen baro başkanlarına kanuna aykırı bir şekilde darp eylemine varacak kadar fiziki müdahalede bulunduğunu vurgulayan Koluman, "Baro başkanlarının yürüyüşüne engel olunması, başkanların darp edilmeleri tarafımızca kabul edilemezdir. Anayasal bir hak olan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkı hiç bir gerekçe ile durdurulamaz ve engellenemez. Bu kanunsuz ve hukuksuz uygulamadan derhal vazgeçilmeli, güvenli bir şekilde yürümeleri sağlanmalıdır" dedi.

"BARO BAŞKANLARININ TALEBİ, TÜM AVUKATLARIN TALEBİDİR"

Ankara’ya yürüyen baro başkanlarının taleplerinin bütün avukatların talebi olduğunu vurgulayan Koluman, şunları söyledi: "Bir kez daha; erkek şiddetine karşı, kadınların yanında saf tutacağımızı, istismar mağduru çocukların yanında olacağımızı, doğa katliamlarının yapılmasına izin vermeyeceğimizi, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren emekçilerin hakkını savunacağımızı, toplumun ve bireylerin şiddet ve nefret içermeyen görüşlerini serbestçe ifade etmesini, basının özgür bir şekilde faaliyet göstermesini talep etmeye devam edeceğimizi, halkın iradesini hiçe sayıp belediyelere kayyum atanmasına karşı çıktığımızı ve çıkmaya devam edeceğimizi,  tüm siyasi partilerin eşit koşullarda siyaset yapmasını savunacağımızı , siyasi aktörlerin siyasi faaliyetlerinden dolayı hapsedilmesine itiraz edeceğimizi, her koşulda işkence ve kötü muameleye karşı çıktığımızı ve mücadele etmeye devam edeceğimizi, cezaevlerinde tutulanların, hapsetme dışında başka yöntemlerle cezalandırılması fikrine karşı çıktığımızı, savaş fikrini kabul etmediğimizi,  barış talep ettiğimizi, eşit ve özgür bir şekilde birlikte yaşam fikrinin halen mümkün olduğunu savunmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.  Savunmanın sesini duymak yerine kısmaya çalışanlara karşı durduğumuzu, bu gayri kanuni tutumu kınadığımızı , bu suçu işleyen kolluk güçleri ve bu kanunsuz emri verenler hakkında  suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." 

Öne Çıkanlar