Barış annesinden HDP önünde oturan ailelere çağrı: Gelin birlikte oturalım

Barış annesinden HDP önünde oturan ailelere çağrı: Gelin birlikte oturalım
Diyarbakır’da devam eden kayyım karşıtı eylem bir ayını geride bıraktı.  Eylemde konuşan HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, AKP-MHP İktidarının eylemleri kriminalize etmek istediğini söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri devam ediyor. Diyarbakır'daki protesto eylemi Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında bulunan Lise Caddesi'nde gerçekleşti. Eylem bu gün 31’inci günü geride bıraktı.

HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşların katılımı ile bir aydır devam eden eylem bu güne kadar olaysız geçti. Yurttaşlar kaldırım üzerinde oturma eylemi gerçekleştiriyor, slogan, alkış ve ezgiler seslendirerek kayyım atamasına tepki gösteriyor. Eylem her gün farklı kesimlerin desteği ile devam ediyordu. Polis ise eylemin yapıldığı caddenin karşısında bekliyordu.

GÖZALTI GERGİNLİĞİ

Bu gün gerçekleşen eyleme katılanlardan bir genç polis tarafından gözaltına alınması tansiyonu yükseltti. Kitle gözaltıya sert tepki gösterdi. Oturma eylemine katılan gençler gözaltıya tepki göstererek  caddeyi trafiğe kapattı. Ana yolda oturma eylemi başlattı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Alanda gözaltı araçları ve TOMA konuşlandırılmasının ardından gerginlik tırmandı. Polis, oturma eylemi sonlandırılmaması halinde müdahale edeceği uyarısında bulundu.

AYDENİZ: AKP-MHP İKTİDARI EYLEMLERİ KRİMİNALİZE ETMEK İSTİYOR

Bunun üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Diyarbakır’ın seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan polis amirleri ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından gençler yoldan kalkarak basın açıklamasının yapılacağı alana geçti.  HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz,  AKP-MHP iktidarının kayyım karşıtı eylemleri kriminalize etmek istediğini söyledi.  Kulp’un ardından  bu günde Karayazı'ya kayyım atandığını ifade eden Aydeniz, "Dün ayrıca AKP önüne giden anneler saldırdılar. Bilsinler ki asla geri adım atılmayacağız" diye konuştu.

BUCAK: EŞBAŞKANLAR GÖREVLERİNE DÖNMELİ

Eyleme katılarak destek veren KDP-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyım atanmasına tepki gösterdi. Halkın 31 Mart’ta kullandıkları oylarla kayyımlara gereken cevabı verdiğini ifade eden Bucak, "Kahraman halkımız 31 Martta onları buradan kovdu. Bizler kayyım sistemi ile gerçekleştirilen bu saldırıları kabul etmiyoruz. Direnen halkı provoke etmek isteyenler bilsin ki bu halk asla bu oyuna gelmez" diyerek eşbaşkanlara derhal görevlerinin iade edilmesini istedi.

AYSEL TUFAN: AKP ÖNÜNDE DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDIK

Dün AKP İl Binası önünde oturma eylemi yaptığı için gözaltına alınan Beyaz Tülbentli Annelerden Aysel Tufan’da bir konuşma yaptı. Barış için gittikleri AKP önünde sürüklenerek gözaltına alındıklarını ifade eden Tufan, "Darp edildik. Bina önünde, polis arabasında bize şiddet uyguladılar. Bize ettikleri küfürlerden biz utandık, onlar utanmadı. Bizde tutuklu çocuklarımızı, kaybedilen çocuklarımızın kemiklerini istiyoruz. HDP önünde bekleyen aileler gelsin birlikte AKP önünde duralım. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz barış istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından oturma eylemi yapıldı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar