Coronavirus hastası: Ölüme terk edildim, bir sürü kişiye bulaştırmış olabilirim

Coronavirus hastası: Ölüme terk edildim, bir sürü kişiye bulaştırmış olabilirim
Toplu taşımayla hastaneye giden hasta: Aile hekimi bazen arıyor ‘ağrın var mı’ diye. ‘Var’ diyince ağrı kesici yolluyor sadece.

Diyarbakır'da bir Coronavirus hastası yurttaş, 'ölüme terk edildiğini' söyleyerek bulaş olan insanlarla yetereince ilgilenilmediğini öne sürdü.

İkinci dalga uyarılarının geldiği Diyarbakır'da hastanelerde yer olmadığı gerekeçesiyle bir yurttaştan kendisini evde izole etmesi istenildi. Tedavisinin evde sürdüğünü belirten yurttaş: "Hastaneye ambulansla götürüldüm, test yapıp eve gönderdiler. Ayakta duracak halim yoktu. Ölüme terk edildim"

'RESMEN ÖLÜME TERK EDİLDİM'

Tigris Haber'den Norşin Öncel'e konuşan Coronavirus hastası hastanelerde yeterli özenin gösterilmediğini öne sürerek, "Şiddetli ağrılarım vardı. Ayakta duracak halde değildim. Sağlık ocağına gittim bir ağrı kesici verdiler sadece. Daha sonra ambulansı aradım beni Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Birkaç tahlil verdim ve tahlillerim iyi çıkmadı. Daha sonra test yaptılar ve Coronavirus testim pozitif çıktı. Hemen eve gönderdiler beni. Coronaya yakalandığımı bilmelerine rağmen gerekli tedbirleri almadılar, oyaladılar sürekli. Resmen ölüme terk edildim" şeklinde konuştu.

'YOLDA BİR SÜRÜ KİŞİYE BULAŞTIRMIŞ OLABİLİRİM'

Sadece bir defa hastaneye ambulansla götürüldüğü bilgisini veren yurttaş, daha sonra kendi imkanları ile toplu taşıma aracı kullanarak gidip geldiğini kaydederek, "Yolda bir sürü kişiye Corona bulaştırmış olabilirim" şeklinde endişesini paylaştı.

Yeterli tedbirlerin alınmadığını belirten yurttaş, "Beni ambulansla bir kere hastaneye götürdüler, onun dışında tahlil ve test sonucum için kendi imkanlarımla hastaneye gittim. Bu doğru değil, yolda aynı ortamda bulunduğum birçok insan vardı. Bir sürü insana Corona bulaştırmış olabilirim. Yeterli tedbir alınmadığı için bu hastalık bulaşa bulaşa ömrümüzün sonuna kadar sürecek" dedi.

'DİYARBAKIR'DA VAZİYET KÖTÜ'

Evde geçirdiği karantina sürecinde manevi ve sağlık açısından herhangi bir destek almadığını kaydeden vatandaş: "Şu an hala karantinadayım. Bazen şiddetli ağrılarım oluyor. Özellikle kemiklerim ağrıyor. Ama hastaneden sürekli olumsuz yanıtlar alıyorum. Aile hekimi bazen arıyor ‘ağrın var mı’ diye. ‘Var’ diyince ağrı kesici yolluyor sadece. Onun dışında karantinadaki hastalara yardım gönderiliyor deniliyor, ben bugüne kadar ne sağlık ne manevi hiçbir türlü yardım-destek göremedim hiçbir kurumdan. Diyarbakır’da vaziyet çok kötü. Tedbir ve ilgi çok az. Böyle giderse vakalar azalmaz, iki kat artar" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar