Doğan, 10. yılında anıldı

Doğan, 10. yılında anıldı
DEP eski milletvekili Orhan Doğan, ölümünün 10’uncu yılında Cizre'de yakınları ve dostları tarafından mezarı başında anıldı.

GÜNCEL - Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 24 Haziran 2007 tarihinde düzenlenen Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nde konuşma yaptığı esnada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Demokrasi Partisi (DEP) eski milletvekili Orhan Doğan, ölümünün 10’uncu yıldönümü nedeniyle Şırnak’ın Cizre Asri Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, HDP grup Başkanvekili Pervin Buldan, DEP eski milletvekili Selim Sadak, Türkiye Barış Vakfı yöneticisi Hakan Tahmaz, Ayşe Semiha Baban, Gülten Kaya, sanatçı Feryal Öney, avukat Eren Keskin, HDP ve DBP’li yöneticiler ile Doğan’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.



‘BARIŞI GETİREMEDİĞİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ’

Anmada konuşan Türkiye Barış Vakfı yöneticisi Hakan Tahmaz, Doğan'ın en son Doğubeyazıt’ta yaptığı konuşmayı hatırlattı. Doğan'ın mirasını devraldıklarını ifade eden Tahmaz, barışı hala getiremedikleri için Doğan'dan özür dilediklerini belirtti. 

Daha sonra konuşan Ayşe Semiha Baban ise yazar Yaşar Kemal'in, Doğan hakkında yazdığı, "Orhan Doğan başka insandı. Beni şaşırtmıştı. Bu çağda böyle bir insan beklemiyordum. Kendisinden söz etmiyor. Sevdiği ve saydığı insanlardan söz ediyor. Orhan Doğan Türkiye'yi çok iyi tanıyordu. Büyük bir avukattı. Avukat dışında geniş bir kültüre sahipti. Kürt kimliği ile meclise katılan bir vekildi. Onun meclis konuşmaları tarihe geçecek gibiydi. Mahkeme savunmaları da öyledir. Bu sözlerime itiraz edecek insanlar olacak varsın öyle olsun" satırlarını okudu. 

Konuşmaların ardından Doğan'ın mezarı başında dua okundu. Anmaya katılanlar daha sonra Doğan için verilen mevlide katıldı. (dihaber)

Öne Çıkanlar