WHO: En kötüsü henüz gelmedi

WHO: En kötüsü henüz gelmedi
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Direktörü Ghebreyesus, ülkeler ekonomilerini açmaya başladıkça Coronavirusün yayılma hızının ve vakaların arttığını dile getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgınına ilişkin, "En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm. Ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz" diye konuştu.

Euronews'in aktardığına göre birçok ülkede ilerleme kaydedildise de küresel olarak pandeminin yayılmaya devam ettiğini belirten Ghebreyesus, 10,1 milyon insanı enfekte etmiş olan virüsün şimdiye kadar en az 502 bin 634 can aldığını kaydetti ve önlemlerin hafifletilmesi nedeniyle durumun en başa sarabileceğini ve her şeyin aynı şekilde ikinci dalga olarak yeniden yaşanabileceğini söyledi.

Video konferansta konuşan WHO Direktörü, ülkeler ekonomilerini açmaya başladıkça yayılma hızının ve vakaların arttığını dile getirdi. "Hepimiz bu durumun geçip gitmesini istiyoruz ancak acı gerçek şu ki, bu salgını atlatmaya yakın bile değiliz" dedi ve virüsün hala yayılmak için yeterli alana ve imkana sahip olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar