Dünya ve Türkiye gündemi ARTI TV'de

Dünya ve Türkiye gündemi ARTI TV'de
Dünya ve Biz'in konuğu gazeteci Kadri Gürsel. Ekolojik Odak'ta iklim zirvesi var. Kadınların yaşadıkları hak ihlallerini Gülsüm Kav konukları Esra Özakça ve Esra Çiftçi ile konuşuyor.

ARTI GERÇEK- Bugün dünya için oldukça önemli olan iklim zirvesinin detayları ve küresel iklim mücadelesi Ekolojik Odak programında değerlendiriliyor. Ardından Türkiye'de kadınların gündeminin ele alındığı Kadınların Gündemi programı ekranlarınıza geliyor. Son olarak Aydın Selcen, konuğu deneyimli gazeteci Kadri Gürsel ile Cumhurbaşkanı'nın Yunanistan gezisini ve Kudüs konusunu değerlendiriyor.

EKOLOJİK ODAK
Pelin Cengiz'in hazırlayıp sunduğu programda Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler  Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Semra Cerit Mazlum ve Ekoloji Kollektifi 'nden Arif Cem Gündoğan, küresel iklim mücadelesinde gelinen noktayı ve Fransa lideri Emmanuel Macron'un liderliğinde gerçekleşen iklim zirvesini anlatıyor. Saat 18.00'de.

KADINLARIN GÜNDEMİ
Gülsüm Kav'ın hazırlayıp sunduğu programda, açlık gevi eylemcisi Esra Özakça ile gazeteci Esra Çiftçi, Türkiye'de insan hakları ve ifade özgürlüğünü, KHK'ya karşı yürütülen mücadeleyi, hak ihlallerinin kadınların hayatına yansımalarını konuşuyor. Saat 20.00'de.

DÜNYA VE BİZ
Aydın Selcen'in hazırlayıp sunduğu programda, gazeteci Kadri Gürsel Cumhurbaşkanı'nın Atina'da gündeme getirdiği Lozan Antlaşmasına dönük tartışmaları, Kudüs'ün Amerika tarafından başkent olarak tanınmasının bölgeye etkilerini değerlendiriyor. Saat 21.00'de.

Artı TV, Hotbird 13 derece Doğu uydusu üzerinden, 11054, Horizontal, 27500 frekanslarıyla veya www.artitv.tv internet adresi üzerinden izlenebilir.

Öne Çıkanlar