Dünyanın en yaşlısı Fransız Rahibe André

Dünyanın en yaşlısı Fransız Rahibe André
Dünyanın en yaşlı insanı Kane Tanaka geçtiğimiz günlerde Japonya’da 119 yaşında vefat etmişti. Bu ünvan artık Rahibe André'nin.

Güney Fransa'da huzurevinde kalan 118 yaşındaki Rahibe André, dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Mart 2019'da "dünyanın en yaşlı kişisi unvanı" verilen Kane Tanaka, geçtiğimiz günlerde Japonya’da 119 yaşında vefat etmişti.

CNN'in haberine göre Guinness tarafından yapılan açıklamada, 11 Şubat 1904'te Lucile Randon ismiyle dünyaya gelen Rahibe André, hayatının çoğunu dini hizmete adadı. Katolik bir rahibe olmadan önce, İkinci Dünya Savaşı sırasında çocuklara baktı ve ardından 28 yılını hastanede yetimlere ve yaşlılara bakarak geçirdi.

Fransa'nın Toulon kenti yakınlarında yaşayan Rahibe André, aynı zamanda dünyanın Covid-19’da kurtulan en yaşlı insanı. Guinness, André’nin 2021'in başında Covid olduğunu ancak üç hafta içinde tamamen iyileştiğini aktardı.

Fransız televizyon kanalı RMC Story ile konuşan Rahibe André, "Cennette olsam daha iyi olurdu, ama belli ki Tanrı henüz beni istemiyor" dedi ve yeni unvanını "üzücü bir onur" olarak nitelendirdi. Bununla birlikte, ailesi tarafından "şımartılmaktan" duyduğu sevinci de dile getirdi.

Rahibe André çikolata ve şaraptan hoşlanıyor ve her gün bir kadeh şarap içiyor. Huzurevinin aktardığına göre yaşlı rahibe, bu yılın başlarında 118 yaşına girdiğinde, hayatında gördüğü 18'inci Fransa Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron'dan el yazısıyla yazılmış bir doğum günü notu aldı. Ayrıca, rahibe doğduğundan bu yana 10 farklı Papa da gördü.

Şimdiye kadar kaydedilen en yaşlı kişi unvanı da bir Fransız kadına ait. Guinness Dünya Rekorları'na göre 21 Şubat 1875'te doğan Jeanne Louise Calment'in ömrü 122 yıl 164 gün sürdü.

Öne Çıkanlar