Eczacılardan çağrı: Mecbur kalmadıkça gelmeyin

Eczacılardan çağrı: Mecbur kalmadıkça gelmeyin
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, eczanelerin, hastanelerin ardından en riskli ikinci yer olduğunu söyledi.

Salgınla mücadelede riskli meslek grupları arasında yer alan eczacılar, ücretsiz maske için yurttaşların eczanelere akın etmesinden dolayı tedirgin.

İstanbul’da 9 eczacı ve eczacının yanında çalışan 15- 16 kişinin koronavirüse yakalandığını belirten İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, "Vatandaştan şunu istiyoruz. Size Sağlık Bakanlığı’ndan 'maskenizi gidin alın' mesajı gelmediği sürece lütfen eczaneye gitmeyin. Bu hayatınızı da riske atacak bir yoğunluğa sebep olacaktır" diye konuştu.

ECZANELER HASTANELERDEN SONRA EN RİSKLİ İKİNCİ YER

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, eczanelerin, hastanelerin ardından en riskli ikinci yer olduğunu söyledi. Sarıalioğlu, "Mecbur kalmadıkça eczaneye gelmeyin" dedi.

Eczane içlerinde sosyal mesafe için çizgiler çekildiğini ve buna uyulması gerektiğini kaydeden Sarıalioğlu, "Önlemlerimizi ilk günden beri almamıza karşın 20 eczanemiz bu durumdan etkilendi. Oda olarak geçen günlerce eczacılara ve çalışanlara tulum, siperlik alarak dağıttık. Ama bütçe olarak bunu sürdürmemiz mümkün değil. Sağlık Bakanlığı’ndan talepte bulunduk" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar