Ege Ordu Komutanının emir subayı 'FETÖ' yöneticisiyle birçok kez görüşmüş

Ege Ordu Komutanının emir subayı 'FETÖ' yöneticisiyle birçok kez görüşmüş
HTS kayıtlarından firari ‘FETÖ’cü olduğu belirtilen L.Ç’nin F.Ö’yü, 7 sabit hattan 11 kez aradığı tespit edildi. F.Ö’nün ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emir subayı muvazzaf binbaşı F.Ö’nün HTS kayıtlarından, ‘FETÖ’nün firari yöneticisi olduğu belirtilen L.Ç. tarafından 7 sabit hattan 11 kez ardışık arama yöntemiyle arandığı ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘FETÖ/PDY’nin TSK yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emir subayı muvazzaf binbaşı F.Ö. hakkındaki gözaltı kararının, cep telefonuna ait HTS kayıtlarından elde edilen deliller doğrultusunda verildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre yapılan incelemede, F.Ö’nün, ‘FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanması içerisinde "mahrem imam" olarak görev aldığı iddia edilen ve 2016 yılında ABD’ye kaçtığı kaydedilen L.Ç. ile ardışık arama yöntemiyle görüştüğü saptandı.

F.Ö’nün HTS kayıtlarından, halen "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan aranan L.Ç’yi ankesörlü telefonlar ile market ve büfe gibi yerlerden ardışık arama yöntemiyle aradığı tespit edildi.

Yine HTS kayıtlarından firari ‘FETÖ’cü L.Ç’nin de F.Ö’yü, 7 sabit hattan 11 kez aradığı ortaya çıktı.

Örgütün mahrem imamlarının gizlilik çerçevesinde uyguladığı ardışık arama yöntemini kullandığı belirlenen F.Ö’nün örgütün üst düzey yöneticilerinden L.Ç. ile 2016 yılında da çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı saptandı.

Sorgulanan F.Ö’ye, L.Ç. ile yaptığı telefon konuşmalarının sorulduğu, ancak F.Ö’nün suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Öne Çıkanlar