Eğitim-İş: Denizli’de 100 derslikte karantina uygulanıyor

Eğitim-İş: Denizli’de 100 derslikte karantina uygulanıyor
Eğitim İş, velilere aşı çağrısında bulunarak, ‘Öğrencilerimizin yüz yüze eğitimden kopmadan okullarda eğitimin sürmesi çok önemli’ vurgusu yaptı.

Son dönemde koronavirüs vakalarının arttığı Denizli’de çoğunluğunu ortaokul ve liselerin oluşturduğu 100 derslikte karantina uygulandığı öğrenildi. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan velilere aşı çağrısında bulunarak, "Öğrencilerimizin yüz yüze eğitimden kopmadan okullarda eğitimin sürmesi çok önemli" diye konuştu.

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sendika üyelerinin sahadan elde ettiği bulguları paylaştı. Sözcü’de yer alan habere göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 103 derslikte karantina uygulandığını belirten Aydoğan, "Üç derslikte karantina süresi sona erdi. 100 derslikte karantina sürüyor" diye konuştu.

3 BİN ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİM GÖRÜYOR

Denizli'de 797 okulda toplam 14 bin 834 öğretmen görev alırken 183 bin 757 öğrenci eğitim görüyor. Aydoğan, koronavirüs nedeniyle yaklaşık 3 bin öğrencinin evlerinde uzaktan eğitimle derslerine devam ettiklerini belirterek, "Yoğunlukla ortaokul ve liselerde karantina uygulamasına gidildi. Diğer seviyelerde de karantinalar var" ifadelerini kullandı. Diğer yandan Denizli'de toplam 93 derslikte uzaktan eğitim yapılabildiği belirtildi.

‘HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMALI, ÇOCUKLAR YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN KOPMAMALI’

Velileri çocuklarının aşılarını ihmal etmemeleri konusunda uyaran Aydoğan, "Bakanlık her türlü tedbiri almalı. Öğrencilerimizin yüz yüze eğitimden kopmadan okullarda eğitimin sürmesi çok önemli. Lütfen çocuklarımız için tedbirleri daha da artıralım. Okulların sonuna kadar açık kalması gerekiyor. Velilere çağrımız ise yaş durumu uygunsa çocuklarının aşılarını yaptırmaları yönünde. Çocuklarımızın korona tedbirlerine daha fazla uymalarını ve özel önlemler almalarını istiyoruz. Tedbir alınırsa vaka sayısı azalacaktır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar