Elektrik kesintisi yapılmadan vinç arızasına çıkarılan işçi akıma kapılarak yaşamını yitirdi

Elektrik kesintisi yapılmadan vinç arızasına çıkarılan işçi akıma kapılarak yaşamını yitirdi
Aynı gün içerisinde bir işçi de 3 metreden aşağı düşerek yaralandı.

Hatay’ın Payas ilçesinde bulunan Atakaş Çelik fabrikasında elektrik kesintisi yapılmadan vinç arızasını tamir için çıkarılan 24 yaşındaki Mehmet Altan isimli bir işçi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

Fabrikada aynı gün içerisinde bir başka işçi de 3 metre yükseklikten aşağı düşerek yaralanmıştı. Evrensel’den Halil İmrek’in haberine göre işçiler yaşanan iş cinayetine ilişkin, "Sırf üretim yavaşlamasın diye arkadaşımız elektrik akımına kapıldı. Maalesef patronun parası işçinin can güvenliğinin önüne geçiyor. Üretim durmasın diye elektrik kesilmeden işçi arkadaş vinç arızasına çıkıyor. Ve elektrik çarpıyor. Gördüğümüz de durumu baya kötüydü. Bilinci kapalıydı indirdiklerinde. İlk müdahale yapıldı ve ardından ambulansla hastaneye götürdüler. İnşallah kötü bir şey olmaz dedik. Ama maalesef haber geldi arkadaşımız ölmüş. İş yerinde bir kaza olmuş bir işçi ağır yaralanmış ama hiçbir şey olmamış gibi bizi çalıştırdılar. Daha önce de kaza oldu. O kaza için işçi arkadaşımızı suçlamışlardı. Bu sefer yaşanan iş kazasında bir işçinin hayatına mal oldu. Bakalım bu kaza için ne açıklama yapılacak" şeklinde konuştu.

Acil durumlar için herhangi bir önlem alınmadığını belirten işçiler, Altan’ın bir saate yakın vinçte asılı kaldığını belirtti.

Öne Çıkanlar