Elif Aydın'ın öldürüldüğü taksinin sürücüsüne ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Elif Aydın'ın öldürüldüğü taksinin sürücüsüne ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi
Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürülen Elif Aydın için hazırlanan iddianamede, öldürüldüğü taksinin şoförü için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Bursa'da boşanma aşamasında olduğu Hüseyin Aydın isimli erkek tarafından öldürülen Elif Aydın'ı taşıyan taksi şoförüne ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 29 Şubat'ta meydana gelen kadın cinayetinde, Hüseyin Aydın isimli erkek boşanma aşamasında olduğu Elif Aydın'ı takside vurdu.  Yaralanan kadın, taksiden kendini dışarı atarken Hüseyin Aydın ise taksiyle yoluna devam etti. Yoldan geçenler tarafından fark edilen Elif Aydın, tedavi için kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cinayertin ardından yürütülen soruşturmada, Hüseyin Aydın tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Elif Aydın'ın vurulduğu taksinin şoförlüğünü yapan Murat K.( 51) hakkında da ağırlaştırılmış müebbet istendi. Tutuksuz yargılanan taksici Murat K., ifadesinde korkudan panik butonu kullanamadığını öne sürdü. 

'KORKUDAN PANİK BUTONUNA BASMADIM'

Murat T. ifadesinde, "Taksi durağında bulunduğum sırada Hüseyin Ömer Aydın sabit telefondan arayarak taksi istedi. Buluşarak, Çalı'ya gittik. Fabrikaya girdi. Maktülle birlikte konuşarak, taksiye bindiler. Maktül, 'Neden beni zorla getirdin nereye gidiyoruz?' dedi. Bana da 'Ağabey Beşevler Karakolu'na gidelim' dedi. Hüseyin Ömer Aydın ise, 'Sen benim karım değil misin istediğim gibi seni alırım' diyerek, 'Hayır, Yunuseli'ye gideceğiz' dedi. Maktül, Çalı kavşağına yaklaştığımda biber gazını Hüseyin'e sıktı. Önüme baktığım sırada, kapı açıldı ve maktül inmeye çalıştı. Bir el silah sesi duydum. Hüseyin, kapıyı kapatıp devam etmemi ve kendisini aldığım yere bırakmamı söyledi. Elinde silah olabileceğini düşünerek, korkumdan panik butonuna basmadım. Bıraktığım yerde, dükkandan çıkan bir kişi 140 lira olan taksi parasını verdi. Polise olayı anlatmadan, kendileri gelip beni taksi durağından aldı" şeklinde konuştu.

İddianamede, Hüseyin  Aydın hakkında 'iştirak halinde cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'iştirak halinde tasarlayarak eşini öldürmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz sanık taksi şoförü Murat T. hakkında da Hüseyin Ömer Aydın'ın 'eşe karşı tasarlayarak işlediği fiile aracını tahsis ederek ve aracı müşteki için (maktülün) durdurmaması' nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Öne Çıkanlar