Elon Musk, Twitter üzerinden açıklama yaptı, Tesla hisseleri düştü

Elon Musk, Twitter üzerinden açıklama yaptı, Tesla hisseleri düştü
Tesla hisseleri, Elon Musk'ın Twitter üzerinden Hertz ile henüz kontrat imzalamadıklarını söylemesi sonrasında piyasalar açılmadan önceki işlemlerde düştü.

Hertz'in elektrikli araç kiralama hizmetine yönelik yatırım kararının ardından şirketin hisseleri geçen hafta yüzde 10’un üzerinde değer kazanmıştı.

Tesla’nın hisseleri Elon Musk’ın Twitter üzerinden Hertz ile henüz kontrat imzalamadıklarını söylemesi sonrasında piyasalar açılmadan önceki işlemlerde düştü.

Musk, kendisine atıf yapılan bir paylaşıma verdiği cevapta Hertz’ün geçen hafta duyurduğu 100 bin adetlik Model 3 Sedan için 4,2 milyar dolarlık anlaşma için henüz kontrat imzalanmadığını söyledi.

Tesla’nın hisseleri paylaşım sonrasında piyasalar açılmadan önceki işlemlerde yüzde 6,9 düşüş kaydetti.

Tesla'nın hisseleri, Hertz'in elektrikli araç kiralama hizmetine yönelik yatırım kararının ardından yüzde 10’un üzerinde değer kazanmıştı. Hisse değeri 1000 dolara kadar yaklaşan Tesla'nın piyasa değeri ise ilk kez 1 trilyon dolara ulaşmıştı.

ABD'li araç kiralama firmalarından Hertz, elektrikli araç filosunu büyütmek için 2022 sonuna kadar 100 bin Tesla aracı sipariş ettiğini bildirmişti.

Müşterilerinin kasım ayı itibarıyla ABD'deki büyük pazarlarda ve Avrupa'daki belirli şehirlerde Tesla Model 3 araç kiralayabileceklerini belirten Hertz, şirketin küresel operasyonlarında yeni elektrikli araç şarj altyapısı da kuracağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar