Emek Gençliği Kürtçe dil atölyesi başlatıyor

Emek Gençliği Kürtçe dil atölyesi başlatıyor
Diyarbakır’da Emek Gençliği 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesiyle Kürtçe Dil Atölyesi başlatacağını açıkladı. Atölye için kayıtlar 22 Mayıs’a kadar sürecek.

Diyarbakır’da Emek Gençliği 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesiyle Kürtçe Dil Atölyesi başlatacağını duyurdu.

Emek Gençliği, EMEP İl Örgütü binasında yaptıkları açıklamada atölyeyi duyururken açıklamayı okuyan Nurgül Deniz  "Baskı ve inkar politikalarına karşı Kürt halkının mücadelesi sürecek" dedi.

'100 YILDIR ASİMİLASYON POLİTİKASI DEVAM EDİYOR'

Deniz, Kürtçe yasağını kaldırmakla övünen iktidarın sürdürdüğü politikaların geçmişteki baskı politikalarından bir farkının olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: "100 yıldır Kürtçe üzerinde uygulanan sistemli baskı ve asimilasyon politikası devam ediyor. Yakın geçmişte Kürtçe konuşmak parayla, hapisle cezalandırıldı. İpek Ateş, 12 Eylül Darbesinde hapiste ziyaret ettiği oğluyla Kürtçe konuşması yasaklandığı için defalarca 'Kamber Ateş nasılsın' diyebildi sadece. Musa Anter’in kendi mizahi üslubu ile anlattığı 'Ne diye Kürtçe ıslık çalıyorsun?' anekdotu yaşananların trajikomik bir özeti. Tüm bunlar toplumsal hafızada yerini korumaya devam ediyor."

'SORUMLUSU IRKÇI POLİTİKALARDIR'

İktidar politikalarının sorunlarına değinen Nurgül Deniz, "Kürtçe konuşanların saldırıya uğramasının, öldürülmesinin sorumlusu iktidarın ırkçı politikalarıdır. Kürtçe kültür-sanat kurumlarını kapatan, kayyumlar eliyle belediyelerin tüm anadilde hizmetlerini ya sonlandıran ya da içini boşaltan yine bu hükümettir" ifadelerini kullandı.


ATÖLYEYE KATILIM ÇAĞRISI

Deniz, Kürtçe Dil Atölyesi için çağrıda bulunarak, "Tüm bu baskı ve inkar politikalarına karşı halkımızın mücadelesi hiç hız kesmedi. Biz de Emek Partisi Diyarbakır İl Örgütü ve Emek Gençliği Diyarbakır İl Örgütü olarak bu mücadelenin bir parçası olarak 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesi ile bir Kürtçe Dil Atölyesi başlatıyoruz. Bu atölyeye de Diyarbakırlı gençleri çağırıyoruz" dedi.

Kürtçe Dil Atölyesi yöneticisi Dilop yayın editörü Reşo Ronahi ise, başlatacakları atölye için 22 Mayıs’a kadar kayıt işlemlerinin devam edeceğini belirterek, kentteki gençlere dillerine sahip çıkma ve atölyeye katılım çağrısında bulundu

Öne Çıkanlar