Emekli olduktan sonra kuşlar aç kalmasın diye sürekli aşı yapıyor

Emekli olduktan sonra kuşlar aç kalmasın diye sürekli aşı yapıyor
Dört yıllık çalışmanın sonucu yaklaşık 1500 ağaç meyve vermeye başladı.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Hüseyin Uzun, emekli olmasının ardından dağ bayır gezerek ağaçlara göz ve kalem aşısı yapıyor.

Yaklaşık dört yıldır şubat ve mart aylarında kilometrelerce yol giden Uzun toplamda 1500 ağaca erik, kayısı, armut ve incir aşılamış.

Yaban ağaçlarının meyve verdiğini görünce mutlu olduğunu belirten Hüseyin Uzun, "Emekli olduktan sonra Hatıplar Mahallesi'ne yerleştim. Traktör aldıktan sonra zeytin yetiştiriciliği yapmaya başladım. Ahlat ağaçları ve benzeri yaban ağaçlara erik, kayısı, armut ve incir ağaçları aşılıyorum. Bunu özellikle kuşlar aç kalmasın, diye yapıyorum. Kuşların yanı sıra diğer hayvanlar ve hatta insanlar da yiyerek faydalanıyor. Hz. Muhammed'in 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz' hadisine dayanarak, 4 yılda 1500 ağacı aşıladım. Her sene şubat ve mart aylarında aşılama işlemi yapıyorum. Kuşlar, hayvanlar ve insanlar yiyerek hayır yapmış oluyorum aynı zamanda doğa güzelleşiyor" diye konuştu.

Hatıplar Mahallesi'nin muhtarı Ahmet Şahin de mahalleli adına Hüseyin Uzun'a teşekkür ederek, "Hüseyin amca, örnek teşkil etti. İlk başta bizim de haberimiz yoktu. Ağaçların aşılandığını görünce araştırdık ve Hüseyin amcanın aşıladığını öğrendik. Genelde mahallemizde çevresinde ne kadar ahlat ağacı varsa bunları armut ağaçlarına çevirdi. Hüseyin Uzun'un hiçbir beklentisi yok sadece doğa sevgisi için yapıyor. Mahallemiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Mahallemiz ve milletimizde de doğa sevgisinin daha da artmasını temenni ediyorum" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar