EMEP il yöneticisi Mehmet Boztepe hayatını kaybetti

EMEP il yöneticisi Mehmet Boztepe hayatını kaybetti
Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe kalp krizi geçirdi.

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Boztepe kalp krizi nedeniyle 53 yaşında vefat etti. Boztepe'nin cenazesi, 19 Nisan saat 12.00'de Yenibosna Cemevi’nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.

EMEP'ten yapılan açıklamada, "Kuruluşundan bu yana partimizin İstanbul il disiplin kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı ve yöneticiliği gibi çeşitli düzeylerinde görev üstlenmiş olan Boztepe, devrimci sorumluluklarını tereddütsüz yerine getirmiş ülkenin siyasi bakımdan en fırtınalı dönemlerinde de direncini yitirmemiş bir insandır" denildi.

Türkiye Devrimci Komünist Partisi (TDKP) davasında yargılanan Boztepe'nin 1994'ten 2003 yılına kadar cezaevinde kaldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlk gençlik yıllarından bu yana işçi bir genç olarak sosyalizme gönül vermiş olan Mehmet Boztepe, ezilen ve sömürülenlerin sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesinde yerini aldı. Yoldaşımız 1994-2003 yılları arasında TDKP davasından yargılandı ve on yıl cezaevinde kaldı. Tahliyesinden sonra mücadelesine partimizin saflarında devam etti. Çalışkan, kararlı ve azimliydi. Büyük küçük demeden her işe koşan, fedakâr bir parti emekçisi, bir karıncaydı. Bizler onu mücadelemizde yaşatacağız, işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesi sürdüğü sürece o hep aramızda, sevenlerinin kalbinde olacak." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar