'Emine Bulut ölmeden önce karakola sığındı ama kolluk kuvvetleri koruyamadı'

'Emine Bulut ölmeden önce karakola sığındı ama kolluk kuvvetleri koruyamadı'
Emine Bulut'u bıçaklayarak öldüren katil Fedai Varan'ın avukatı savunma yaptı.

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan ilk kez hakim karşısına çıktı. Katil Fedai Varan'ın avukatı, "Sanığa en ağır ceza çözüm olmayacaktır. Emine Bulut ölmeden yarım saat önce karakola sığındı ama kolluk kuvvetleri onu koruyamadı" dedi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan olayın faili tutuklu sanık Fedai Varan (43) getirildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya kadın örgütleri de geniş katılım gösterdi ve adliye koridorlarına sığmadı. Kadın örgütleri duruşmada müdahillik talebinde bulundu. Emine Bulut'un kızı ve ailesi duruşmaya SEGBİS yöntemi ile bağlanacak. 

Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

DURUŞMA ÖNCESİNDE AÇIKLAMA

Kadın Örgütleri ise duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamaya öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar’ın babası, birlikte çalıştığı erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün kızı ve ayrılmak istediği erkek tarafından öldürülen Merve Kotan’ın ablası destek verdi. 

 

SAVUNMA

Eski eşi Emine Bulut'u bıçaklayarak öldüren katil Fedai Varan'ın avukatı, "Sanığa en ağır ceza çözüm olmayacaktır. Emine Bulut ölmeden yarım saat önce karakola sığındı ama kolluk kuvvetleri onu koruyamadı" dedi.

Kırıkkale'de 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi Emine Bulut'u bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın (43) duruşması Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Katil Fedai Varan'ın hazır bulunduğu duruşmada söz alan avukatı Ersan Ersoy, "Bütün kadınların acısını paylaşıyorum. Biz katılma taleplerinin her şeyden önce karara bağlanmasını istiyoruz. Sanığın sorgusu yapılacak, başta karar verilirse soru sorma hakları var. Duruşma sonuna bırakırsanız soramayacaklar. Katılma talebinde bulunan örgütler bu davaya kadın cinayeti davası demekte, iddia makamı kasten adam öldürme demekte. Bu yargılamanın başında ilk çözmemiz gereken bir durum. Bize göre yargılama yapılan suç kadın cinayeti dosyasıdır. Boşanmış olsalar da aile içi şiddet dosyasıdır. Başka bir ifade ile erkek şiddeti dosyasıdır. Huzurdaki sanık eski eşini, çocuğunun gözünün önünde öldürmüş biri. Sanığa en ağır ceza çözüm olmayacaktır. Emine Bulut ölmeden yarım saat önce karakola sığındı ama kolluk kuvvetleri onu koruyamadı" ifadelerini kullandı.

Hakim, duruşmadan fotoğraf ve görüntülerin sosyal medyada paylaşım yapanları uyardı ve yasal işlem başlatacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar