Engin Özkoç: Ölüm tehditleri alıyorum

Engin Özkoç: Ölüm tehditleri alıyorum
'Cumhurbaşkanı’nın ‘Bu adam şizofren, aslında hapsetmek lazım, tımarhaneye göndermek lazım’ açıklamasından sonra tehditler daha da arttı.'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Kaldığı otelde çöp kovasının araştırıldığını belirten Özkoç, 'sosyal medya ve mektup üzerinden yüzlerce tehdit aldığını' ifade etti.

Cumhuriyet' e konuşan Özkoç, son 10 gün içerisinde hem sosyal medya hem de mektup aracılığıyla ölüm tehditleri almaya başladığını söyledi.Tan palet fabrikasının bedelsiz devrine ilişkin gündeme getirdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özkoç’u hedef alan açıklamalarının ardından, Özkoç; ölüm tehditleri aldığını duyurmuştu.

Sosyal medya üzerinden yüzlerce ölüm tehdidi aldığını belirten Özkoç, mektup aracılığıyla da tehditlerin geldiğini söyledi. Özkoç, "Ölüm tehditlerinin yanı sıra bulunduğum otelde çöp kovamdaki kağıtlara kadar alındığını görüyorum. Cumhurbaşkanı’nın ‘Bu adam şizofren, aslında hapsetmek lazım, tımarhaneye göndermek lazım’ açıklamasından sonra tehditler daha da arttı. Hemen hemen her gün, özellikle şu 10 gün içerisinde daha yoğun bir şekilde tehditler alıyorum. Her türlü ayrıştırıcı dili kullanıyor. Kendisine muhalefet eden herkesi aşağılıyor. O bunları söylerken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Çünkü herkes korkuyor. Peki korkarak nereye varacağız" diye sordu.

Tehditlere ilişkin, " Kime başvuracağım" diyen Özkoç, kendisine yönelik tehditlerin artması nedeniyle başvurmak için güvenebileceği bir kurum olmadığına söyledi. Özkoç, "Yaşadığım bu güzel ülkede insanlar herkese, her şeye şüpheyle bakıyor. Bu ülkenin eski Genelkurmay Başkanı doğruyu konuşuyor diye hakkında dava açılıyor. Kim koruyacak bizi" dedi.
 

Öne Çıkanlar