Erbil Havalimanı yakınlarında roketli saldırı

Erbil Havalimanı yakınlarında roketli saldırı
Reuters, saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı'nın yakınlarında düzenlendiğini ve bölgeye üç havan topunun düştüğünü duyurdu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de roket saldırısı düzenlendi. Saldırı sonrası Erbil Uluslararası Havalimanı’nda tüm seferler iptal edildi.

Erbil Uluslararası Havalimanı'nın yakınlarında patlama sesleri duyuldu. Reuters Haber Ajansı, saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı'nın yakınlarında düzenlendiğini ve bölgeye üç havan topunun düştüğü bilgisini geçti. Reuters, peşmerge kaynaklarına dayandırdığı haberinde; bölgede patlamalar yaşandığını, havalimanı yakınında yangın çıktığını ve asıl hedefin yakınlardaki Amerikan üssü olabileceğini belirtti.

AFP: ABD ÜSSÜNÜ HEDEF ALAN FÜZE SALDIRILARI

Fransız ajansı AFP, Erbil Havalimanı yakınlarındaki ABD üssünü hedef alan füze saldırıları olduğunu duyurdu.

RUDAW, GÜVENLİK KAYNAKLARINA DAYANDIRDI: SALDIRIYI, HAŞDİ ŞABİ DÜZENLEDİ

Erbil'den yayın yapan Rûdaw ise başkent Erbil’deki Naz City çevresi, Bahtiyari Mahallesi ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarına 8 Katyuşa füzesi atıldığı bilgisini verdi. Rûdaw muhabiri Senger Abdurrahman, iki roketin sivil bir yerleşime düştüğü ve beş yaralının olduğunu kaydetti.

'BİR AMERİKAN ASKERİ YARALANDI' İDDİASI

Rûdaw'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre; Haşdi Şabi tarafından fırlatılan füzelerden biri Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında ABD askerlerine ait üsse isabet etti. Güvenlik kaynakları saldırıda bir Amerikan askerinin yaralandığını belirtti.

Füze saldırısı nedeniyle ABD Konsolosluğu binasında olağanüstü hal ilan edildi.

IKBY: ÜÇ FÜZE ATILDI

IKBY İçişleri Tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu akşam saat 21:30 civarında Erbil’e bir kaç füze düştü. Vatandaşlardan evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Erbil Uluslararası Havalimanı’na üç füze fırlatıldı. İki füze havalimanı yakınlarına isabet etti. Bir füze ise daha uzağa düştü" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar