Sarallar ve Acarlar'a operasyon: Şirket yöneticileri dahil 117 gözaltı

Sarallar ve Acarlar'a operasyon: Şirket yöneticileri dahil 117 gözaltı
Sarallar grubuna 13 ilde düzenlenen operasyonda, çete lideri İlyas Saral ile birlikte 117 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da liderliğini kamuoyunda Alaattin Saral olarak bilinen İlyas Saral ile Ertan Acar’ın yaptığı ve nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suça karıştığı belirlenen Sarallar grubuna operasyon düzenlendi.

Ajansların aktardığına göre İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, İlyas Saral’ın da aralarında olduğu 117 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, 6 av tüfeği, kalem şeklinde suikast silahı, bin fişek, çelik yelek ile çok sayıda çek, senet, dijital malzeme, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Öte yandan Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Beşiktaş yöneticisi Erdal Acar’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildiği ve işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Sarallar’a aralık ayının son günlerinde de operasyon düzenlenmişti. İstanbul’da örgüte ait olduğu belirtilen villaya yapılan baskında, Barış S., Özgür Barış S. ile kendini "Saral" olarak tanıttığı belirtilen Ergin B.'nin de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış, Barış S. Ergin B. ve Levent Ö. tutuklanırken diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar