Erdoğan, AB'nin liderleri ile görüşmek için Brüksel'e gidiyor

Erdoğan, AB'nin liderleri ile görüşmek için Brüksel'e gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB liderleriyle Brüksel'de masaya oturacak. Görüşmenin gündeminde göç, İdlib, Suriye ve Libya var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib saldırısının ardından sınır kapılarının açıldığını duyurmasıyla tetiklenen göç sorununu, İdlib'de sürdürülen askeri harekatı ve Libya başta olmak üzere birçok konuyu görüşmek için bugün Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya gelecek.

AB Konseyi Başkanı sözcüsü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AB Konseyi Başkanı Michel ve AB Komisyon Başkanı Leyen’in, Erdoğan ile göç, güvenlik, istikrar ve Suriye krizi gibi meseleleri görüşmek üzere Brüksel’de bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu.

'ERDOĞAN'IN ZİYARETİNDEN SONRA SINIRDAKİ GERGİNLİK AZALACAK'

AB ve Türkiye arasındaki meselelerin de görüşüleceğinin belirtildiği mesajda, görüşmenin Türkiye saatiyle 20.00'da Brüksel’de gerçekleşeceği ifade edildi.

Yapılacak görüşmeye ilişkin mülteci sorununun büyük bir krize dönüştüğü Yunanistan'da medya, yapılacak görüşme sonrası sınırdaki gerginliğin azalacağını öngörüyor. 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar