Erdoğan, ABD'yi İran'a şikayet etti: Beyaz Saray IŞİD dahil bölgedeki terörist grupları silahlandırıyor

Erdoğan, ABD'yi İran'a şikayet etti: Beyaz Saray IŞİD dahil bölgedeki terörist grupları silahlandırıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti ile ikili ve bölgesel işbirliğini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi gerekli gördüğünü söyledi:

ARTI GERÇEK - Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Liderler Zirve Toplantısı nedeniyle Türkmenistan’a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aşkabad’da İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Raisi ile de bir görüşme yaptı. 

İran Cumhurbaşkanlığı resmi sitesine göre, Erdoğan İranlı meslektaşına Amerika’yı şikayet etti ve "Beyaz Saray, IŞİD ve PKK da dahil olmak üzere bölgedeki tüm terörist grupları eğitiyor ve silahlandırıyor ve onlara güvensizlik yaratmak için terörist ekipman ve araçlar sağlıyor" dedi.

Suriye'de istikrar ve güvenliğin tesisine değinen Ayetullah Raisi ise "Suriye'de barış ve güvenliğin sağlanması için kapasitemizi kullanmalıyız" dedi ve ekledi:

"Bölgenin sorunları bölge ülkeleri tarafından çözülmeli, yabancıların varlığı ve müdahalesi sorunların çözülmesine yardımcı olmakla kalmayacak, durumu zorlaştıracaktır. Irak'ın istikrar, barış ve toprak bütünlüğüne saygının önemli. İran İslam Cumhuriyeti, Irak halkının kabul edeceği güçlü bir hükümetin kurulmasını destekliyor ve vurguluyor." 

Görüşmede, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ülkesinin İran İslam Cumhuriyeti ile ikili ve bölgesel işbirliğini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi gerekli gördüğünü söyledi:

"İki ülke arasındaki ilişkilerde, özellikle ekonomik sektörlerde sıçrama yapabiliriz. Beyaz Saray, IŞİD ve PKK da dahil olmak üzere bölgedeki tüm terörist grupları eğitiyor ve silahlandırıyor ve onlara güvensizlik yaratmak için terörist ekipman ve araçlar sağlıyor. İran İslam Cumhuriyeti, Rusya ve Türkiye, bölgedeki diğer ülkelerin işbirliğiyle bölgede güvenlik ve istikrarı koruyabilir."

Öne Çıkanlar