Erdoğan: Avrupa ve ABD'de afetlerin ardından aylarca yardım bekleyenler var

Erdoğan: Avrupa ve ABD'de afetlerin ardından aylarca yardım bekleyenler var
'Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok yerde yaşanan afetlerin ardından aylarca kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen insanlar olduğunu biliyoruz.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Deprem Konutları Teslim Töreni'nde konuştu.

Belediyeleri suçlayan Erdoğan "Belediyelerin sorumluluğunda olan sorunları hükümete atmak dışında yaptıkları başka bir iş var mı? Seçimlerde verdikleri sözleri alt alta yazın, bunların hangisinin hayata geçirildiğine bakın. Sıfıra yakın vaat gerçekleştirme tablosu göreceksiniz." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Depremin ilk anından itibaren devlet ve hükümet olarak afetzede vatandaşlarımızın yanında olduk. Yürütülen her çalışmayı yakından takip ettik. Sadece İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, dertlerini çözecek adımları attık.

Türkiye, dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik deprem müdahale sistemine sahiptir. Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok yerde yaşanan afetlerin ardından aylarca kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen insanlar olduğunu biliyoruz.

İzmir'imize 19 yılda 85 milyar lira yatırım yaptık. Bugün, Alsancak'taki 14 bin kişilik 101 milyon lira yatırımla yeni stadımızı hizmete açıyoruz. Adını da Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirlediğimiz tesisin hayırlı olmasını diliyorum.

'SIFIRA YAKIN VAAT GERÇEKLEŞTİRME TABLOSU'

Belediyelerin sorumluluğunda olan sorunları hükümete atmak dışında yaptıkları başka bir iş var mı? Seçimlerde verdikleri sözleri alt alta yazın, bunların hangisinin hayata geçirildiğine bakın. Sıfıra yakın vaat gerçekleştirme tablosu göreceksiniz. Amacım siyasi polemik değil. Sadece İzmir adına duyduğum üzüntüyü paylaşıyorum. Hiçbir eser ortaya koymadan, ideolojik saplantılarını giydirmeye çalışanların gerçek yüzlerini görmeye başladığınızı biliyorum.

Milletimizin değerleri, hayat tarzı üzerinden istismar siyaseti yapanların ne bu şehre, ne bu ülkeye en küçük faydası olmamıştır. Hep yalan, yanlış iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir. Ülkenin ve milletin ihtiyacı eser siyasetidir. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın notunuzu öyle verin.

TEKEL FABRİKASI 

Geçtiğimiz haftalarda gençlerimizle bir araya geldiğimizde kütüphanelerin 24 saat açık olacağını söylemiştim. Şehrimizin tarihinde önemli bir yeri olan Tekel Fabrikası'nı içinde kütüphanesi de olan kültür sanat merkezi haline dönüştürmeyi planlıyoruz."

Öne Çıkanlar