Erdoğan'dan balkon konuşması: Buyursunlar yönetsinler göreceğiz

Erdoğan'dan balkon konuşması: Buyursunlar yönetsinler göreceğiz
'Halkımız büyükşehiri alsa dahi ilçeleri AK Parti'ye vermiş.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık, milli iradenin dışında bir güç tanımadık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin genel merkezinde balkon konuşması yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Milletimiz 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan beri girdiğimiz her mücadelede yanımızda oldu.

Kardeşlerim AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde bu yana girdiğimiz tüm seçimlerden halk oylamalarında bizi birinci olarak çıkartan milletimizin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Milletimiz bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı. Ak Parti olarak tek başımıza veya Cumhur İttifakı ile birdiğimiz tüm seçimlerde toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık.

Bu da ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56'sının yaklaşık AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. 4 buçuk yıl bu kardeşiniz cumhurbaşkanı mı AK Parti iktidar mı? Bu yolda da devam edeceğiz.

Cumhur İttifakı'nın oy oranı 24 Haziran seçimlerine yakın bir oy oranında bulunmaktadır.

Sayın Bahçeli ve bu partiye gönül vermiş tüm kardeşlerime Cumhur İttifakı'na sahip çıkmış kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Beka meselesindeki hassasiyetimize sahip çıkan özellikle Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin seçim sonuçları Kürt kardeşlerimizin seçim sonuçlarını pazarlık masasına sürenlere verdiği bir derstir.

Seçilen tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum. Seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum.

Arzu ettiğimiz sonucu alamadığımız yerlerdeki sonucu milletimize kendimizi anlatamamış, gönüllerine girememiş olmamıza bağlıyorum.

Milletimize kendimizi ifade etmemizin gayereti içinde olduk. Eksiklerimizi düzeltmek boynumuzun borcudur. Yarından itibaren eksiklerimizi telafi etme gayreti içinde olacağız.

İtirazlarımız olacak. Netice alır veya almayız. Şunu unutmayın her olanda hayır vardır.

Demokrasi mücadelesi budur. Ankara'da ilçelerin çoğu AK Parti'de, Cumhur İttifakı'nda. İstanbul'da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından fazlası Cumhur İttifakı'nda başa baş.

Bu ne demek? Halkımız büyükşehiri alsa dahi ilçeleri AK Parti'ye vermiş.

Milletimize kalpten kalbe giden yolu zedeleyenlere her hesabı soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu faşizme, diktatörlüğe, zulme çıkar. Attığımız her adımda milletn rızasını ve desteğini aradık. Yolumuza sizlerle beraber devam edeceğiz. Şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha öncelikli değildir. Partimizden öncelikli değildir. Hepimiz davamıza ülkemize ettiğimiz hizmet oranında değerliyiz.

Önümüzdeki dönem hem partimiz hem ülkemiz için daha hayırlıya daha iyiye doğru değişim dönemi olacaktır. 4 buçuk yıl seçim yok. Buyursunlar, yönetsinler göreceğiz.

Ülkemizin çözüm bekleyen tüm meselelerini reformcu bir anlayışla hal yoluna koymanın mücadelesini vereceğiz. Sizler gibi yol arkadaşlarım olduktan sonra bize boyun bükmek yoktur.

Ekonomide ülkemizi ve milletimizi teslim alma amacı taşıyan saldırıların önünü önemli ölçüde kestik.İnsanlarımızın işine aşına ekmeğine göz koyanların önünü keseceğiz. Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar buyursunlar nasıl yönetecekler göreceğiz. 

2023'e olan süreçte önceliğimiz ekonomiyi güçlendirmek, istihdamı artırmak olacaktır. Milli Güvenlik ile ilgili süreçleri başarıya ulaştıracağımız süreçteyiz.

Hedefimiz Suriye'yi güvenli bir hale getirip ülkemizdeki mültecilerin evlerine dönmesini sağlamaktır. Yeni reformlarla sistemi tahkim etmeyi özellikle sürdüreceğiz. Sistemin dinamik yapısına uygun şekilde bakanlık ve kurumlarımızda gerekli adımları atacağız.

Bu uzun ince yoldaki mücadelemizi gündüz ve gece sürdüreceğiz. Seçim sonuçlarınımızın ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Sizden rica ediyorum: Küsmek kırılmak yok. Bu neticeyi beklemiyorduk demek yok. Yüzde 52 almış bir partiniz var. Bu seçimin birincisi AK Parti. Diğerleri düşünsün. Daha ileri diyoruz. Bunun için de nerede ne tür eksiğimiz var bunları telafi ederek daha başka çalışma esaslarıyla yolumuza devam edeceğiz.

Öne Çıkanlar