Erdoğan Batman'da konuştu: Bölge insanımızı PKK tasallutundan kurtardık

Erdoğan Batman'da konuştu: Bölge insanımızı PKK tasallutundan kurtardık
Erdoğan Batman'da konuştu. Örgüt yöneticilerinin kendilerine çözümü reddetmeleri konusunda baskı yapıldığını söylediğini aktaran Erdoğan, 'Bu azgın ruhun devri artık sona ermektedir.' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Batman'da üniversitemiz var mı? Eğer bu üniversite olmasaydı Batman'ın genci nereye gidececekti ya Ankara'ya ya İstanbul'a yani batıya gidecekti ama biz Batman'a üniversite yapmak suretiyle batmanlı gençleri kendi yurdunda alıkoyduk." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Batman'da toplu açılış töreninde konuışma gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Uzun bir aradan sonra sizlerle tekrar bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim. Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Güzel yüzünüzü görmekten memnuniyet duyuyorum. Biz sizi Allah için seviyoruz.

Ilısu Barajını hizmete aldık. Santralde üretilecek elektrik ülkemizin enerji ihtiyacımızın karşılanmasına önemli katkı sağlayacak. Batman’ı bu yatırımdan mahrum bırakmak için hem içerde hem dışarda kirli kampanyalar yürütüldü. Elbette sadece Ilısu ile yetinmiyoruz. Bugün burada yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının OSB’deki fabrikaların da resmi açılışlarını yapıyoruz. Biz sizin için varız.

Bölgemizin önemli gelir kaynaklarından olan fıstık üretimini karşılamak için 12 bin hektarlık alanda yürütülen Menengiç aşılaması çalışmaları ile çok sayıda hayvancılık projelerinin açılışını yapıyoruz. Batman OSB’de faaliyete giren 36 fabrikayı da buradan açıyoruz. 500 milyon liralık yatırım ile açılan bu fabrikalar sayesinde şehrimiz 4000 yeni istihdam sağlanmıştır. İşte bununla birlikte işsizliğin belini kırıyoruz. Yeni bir OSB’nin kuruluna başladık. Huzura kavuşan Batman’ın yükselişini takdirle izliyor ve gerekli desteği veriyoruz. 20 yıl önce nasıl bir Batman vardı bugün nasıl bir Batman var.

’10 BÜYÜKELÇİ BİZE AKIL VERMEYE KALKIYOR’

Terör örgütü yöneticilerinin kendilerine çözümü reddetmeleri konusunda baskı yapıldığını söylediğini hatırlanan Erdoğan, "Bu azgın ruhun devri artık sona ermektedir. Bay Kemal ne diyor, gelirse Kandil'i yerle yeksan edecekmiş. Bay Kemal bu millet bu devleti sana teslim eder mi?  HDP ve İYİ Parti’ye devlet teslim edilir mi? 10 tane Büyükelçi çıkmış bize akıl vermeye kalkıyor. Bunlara en büyük desteği de içimizden birileri veriyor. Biz biriz beraberiz. Hep birlikte inşallah Türkiye'yiz. Ne Türkiye'nin ne bölgenin geleceğinde terör örgütünün yeri yoktur, olmayacaktır. Biz biriz beraberiz. Hep birlikte inşallah Türkiye'yiz. Ne Türkiye'nin ne bölgenin geleceğinde terör örgütünün yeri yoktur, olmayacaktır. Terör örgütü hiçbir gerekçesi kalmadığı halde ısrarla şiddeti seçen tavrıyla bu topraklarda yaşayan insanlarla aslında hiçbir bağı olmadığını ispatlamıştır. Ülkemizi ve bölge insanımızı PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık, inşallah bu örgütün kuklası olan HDP'nin siyasi tasallutundan da kurtaracağız. 20 yıl öncenin Batman'ıyla bugünkü Batman'ı kıyasladığımızda, nereden nereye. Toplam yatırım bedeli 1 milyar lirayı geçen tüm yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Batman terör zulmü altında acılar çekmiş kayıplar vermiş bir şehirdir. Türkiye'nin 81 ilinin tamamını da aynı seviyede eğitim, sağlık, ulaşım, adalet, spor gibi kamu altyapılarıyla donattık. Köyünde, ilçesinde, ilinde hayatını sürdüren vatandaşların temel hizmetlerden yararlanabilmek için İstanbul'a, Ankara'ya gitmek zorunda kalmalarının önüne geçtik. Terör örgütünün buradaki insanlarımız üzerinde zorla kurduğu vesayeti paramparça ettik. 19 yılda Batman'a 16 milyar liralık yatırım yaptık. Batman'daki çiftçilerimize 16 yılda 1 milyar liralık tarımsal destek verdik. Biz buyuz, biz eser üretiriz." (DHA)

Öne Çıkanlar