Erdoğan Bosna-Hersek'te: İki ülke arasındaki gidiş gelişler kimlik kartıyla olabilecek

Erdoğan Bosna-Hersek'te: İki ülke arasındaki gidiş gelişler kimlik kartıyla olabilecek
Bosna Hersek ziyareti sırasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'e kimlik kartı ile seyahat döneminin başlayacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından  Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç, konsey üyeleri Zeljko Komsic ve Milorad Dodik ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını verdik" dedi ve

SIRBİSTAN İLE DE BENZER ANLAŞMA AÇIKLADI

NTV'nin aktardıpına göre Erdoğan benzer bir anlaşmanın yarın Sırbistan ile de gerçekleşeceğini açıkladı. 

Görüşmede, geçen sene 876 milyon dolar seviyesine ulaşan ikili ticaret alanını geliştirmek için neler yapılabileceğinin konusunu ele aldıklarını açıklayan Erdoğan "Bosna Hersek'i önümüzdeki dönemde yoğun bir gündem beklemektedir. Seçime giden süreçte ülkenin refahına katkı sağlayacak bir seçim atmosferinin olması önemlidir. Seçim sonuçlarının tüm Bosna Hersek için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bosna Hersek'teki mevcut sıkıntıların aşılmasında elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyorum." dedi.

 Bosna Hersek'te seçim kanunu değişikliğine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan "Seçim yasasıyla ilgili kararı 3 lider vermeli. Buna yüksek temsilcinin müdahalesi demokrasinin gereklerine de terstir." ifdelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar