Erdoğan: Millet yolunda hizmetten dönersem kahpeyim

Erdoğan: Millet yolunda hizmetten dönersem kahpeyim
Erdoğan Tekirdağ'da partisinin düzenlediği mitingde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Namık Kemal'in şiirinden alıntı yaparak "Millet yolunda hizmetten dönersem kahpeyim" dedi.

Yeni Zelanda saldırısının failinin kendisini hedef göstermesine yönelik yorumda bulunan Erodoğan, "Bugün Erdoğan'a saldırılıyorsa bunun sebebi güçlenen Türkiye'dir" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sizlerin buradaki varlığı, birliği, dirliği, temsil ettiğiniz değerler, Yeni Zelanda'da cami basıp Müslümanları katleden teröristin bile zoruna gitmiş. Bu katliamda kullandığı silahını da İkinci Viyana Kuşatması'nın tarihinden, haçlı seferlerinin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarıyla süslemiş.  "İstanbul'a geleceğiz, tüm camileri, minareleri yıkacağız" diye zırvalamış. Be namussuz, Yeni Zelanda nire, Türkiye nire? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir katil, Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor?

Bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, 'Ayasofya'yı dolduralım' diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. 

HESABI SORULMASI LAZIM

Yeni Zelanda'daki saldırı ve onun üzerinden bize verilen mesajlar ilk değildir. İstanbul'a 3 gün bir gelmiş, 40 gün bir gelmiş. Şimdi çalışmalar yapılıyor. Bunun bağlantısı nerelerle var, çıkaracağız. Ama tabi Yeni Zelanda'dan bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Öyle kuru kuruya, şöyle bir müddet yatsın, ondan sonra çıksın. Olmaz böyle şey. 49 insan... Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Aksi takdirde bu gidiş iyi bir gidiş değil. Yoksa yarın aynı bedeli Yeni Zelanda da ödemek zorunda kalır.

Bugün Türkiye, hem bölgesinin en güçlü hem en müreffeh ülkesidir. Başlarında Bay Kemal'in olduğu bu geziciler, 'Zulüm 1453'te başladı' derken neyi kastediyorlardı? 15 Temmuz, Bay Kemal'e göre kontrollü darbeymiş. Madem öyle Yenikapı'ya neden geldin, Yenikapı'dan sonra neden kaybolup gittin? 

HEDEF TÜRKİYE

Avrupa'da her gün vatandaşlarımıza, onların derneklerine, camilerine, iş yerlerine yönelik saldırıların haberlerini alıyoruz. Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da bu senaryonun bir parçasıdır. Bunların derdi Tayyip Erdoğan değildir. Bunların derdi AK Parti veya Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı da değildir. Bunların derdi, doğrudan doğruya Türkiye'dir. Türk Milleti'dir.

Hükümetin CHP'li belediyelere para vermediği yalanına sarılıyorlar. Her belediye gibi Tekirdağ'a da ödenekleri gönderdik ama çarçur ettiler.

NE GÜNLER KALDIK

(Kılıçdaroğlu) Terbiyesize bak 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Yahu senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var? Şu hale bak ya, ne günlere kaldık? Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar izanını kaybetmiş, kendini kaybetmiş olan birisi, halkının yüzde 99'ü Müslüman olan bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal, sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir, kendini.

Son 17 yıl içerisinde Tekirdağ'a 21 katrilyon lira yatırım yaptık. Tekirdağ'a 256 kilometre ek bölünmüş yol yaptık, demiryollarını yeniledik. Çorlu Hvalimanı'nın işlerliğini artırıp adını Çorlu Atatürk Havalimanı yapacağız.

 

Öne Çıkanlar