Erdoğan'dan sosyal medya şirketlerine: Cezalar kesilmeye başlayınca kuzu olmaya başladılar

Erdoğan'dan sosyal medya şirketlerine: Cezalar kesilmeye başlayınca kuzu olmaya başladılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya şirketlerine Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren, aksi takdirde para cezası ya da kapatılma tehdidi içeren yasaya atıfta bulunan Erdoğan, "Bak şimdi cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar, ödeyeceksin. Batı'da nasıl ödüyorsan burada da ödeyeceksin." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarının kapatılmasıyla tartışma konusu olan sosyal medya şirketlerine ilişkin, "Geldiğimiz noktada dijital diktatörlüğe ve siber zorbalığa (karşı) verdiğimiz hukuk mücadelesinin önemini daha iyi anlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şöyle konuştu: 

"Türkiye teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi inşallah anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır. Bu toprakların geleceğinde teröre ve şiddete yer yoktur, olmayacaktır. Bir önceki kuşağın hayal dahi edemediği pek çok imkana, bugün teknoloji sayesinde saniyeler içinde ulaşabiliyoruz. Ben buna adeta teknolojik faşizm diyorum."

"Dijitalleşme ve yeni medya araçları beraberinde ciddi riskler de getirmektedir. Siber zorbalık, siber terör, yalan haber gibi kavramları da gündeme taşımıştır. Hayatımızın hiçbir döneminde olmadığı kadar dezenformasyona maruz kalıyoruz. Asıl tehlikeli olan sosyal medya teröstlerinin siyasete ve özgürlüklere yönelik keyfi müdahale cesaretlerinin artmasıdır. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan insanların iletişim kanallarının kapatılmasını da kabul edemeyiz."

"Türkiye olarak sosyal medya şirketlerinin birçok keyfiliğine maruz kaldık. Ancak geldiğimiz noktada dijital diktatörlüğe ve siber zorbalığa karşı verdiğimiz hukuk mücadelesinin önemini daha iyi kavrıyoruz Sanal dünyada terör propagandasına ve terörün zemin kazanmasına müsaade edemeyiz. Sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz. Bak şimdi cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar. Ödeyeceksin. Batıda nasıl ödüyorsun burada da ödeyeceksin.

'ÇOĞULCU MEDYA YAPISINA SAHİBİZ'

"İnsanların dolandırıldığı, tacize uğradığı, onurlarının çiğnendiği bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız. Özgürlük kılıfı altında yalan haber, hakaret, tehdit, provokasyonların kol gezdiği bir iklime Türkiye'yi terk etmeyeceğiz. Kendilerini hukukun üstünde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz."

"Bak şimdi cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar, ödeyeceksin. Batı'da nasıl ödüyorsan burada da ödeyeceksin. Son dönemde bazı uluslararası şirketlerin de içinde yer aldığı skandallar, bu konuda ne kadar dikkatli ve hassas olmamız gerektiğini göstermiştir. Yabancı uygulamaların kişisel veriler konusundaki çifte standartları, bip gibi mesajlaşma uygulamalarının kullanımı yaygınlaşıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu alanda yerli ve milli altyapımızın gücünü arzu ettiğimiz seviyeye çıkartacağımıza inanıyorum. Bugün daha çoğulcu bir medya yapısına sahibiz. Kaleminin ve mesleğinin hakkını verenlerin sayısı arttıkça Türk medyasındaki kötü hatıraların da izleri de silinecektir."

AHMET HAKAN'A ÖDÜL

Bu arada törende Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a, "Medya Oscarı Ödülü" verildi. Ahmet Hakan ödülü,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar