Erdoğan, fiyatları 'uygun' demişti: 5 litrelik ayçiçek yağının yeni fiyatı 79,90'a çıktı

Erdoğan, fiyatları 'uygun' demişti: 5 litrelik ayçiçek yağının yeni fiyatı 79,90'a çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ürün fiyatları uygun gösterilen Tarım Kredi Kooperatifleri marketinde sadece 3 hafta geçmesine rağmen fiyatlara zam yapıldı.

TCMB'nin faiz düşürme kararı sonrası ani olarak 10 TL'ye kadar dayandıktan sonra yavaş yavaş düşen dolar kuru gıda fiyatlarına da yansıdı. Gerçek enflasyon değerinin yüzde 40'lara kadar dayanmasıyla birlikte gıda fiyatlarındaki artış milyonlarca vatandaşın alım gücünü her geçen gün düşürmeye devam ediyor. AKP'li Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun fiyatları olduğunu iddia ederek verdiği talimatla, 1000 mağaza açılmasını talep ettiği Tarım Kredi Kooperatiflerinde de fiyatlar daha 3 hafta geçmesine rağmen hızla yükseldi.

SADECE 3 HAFTA GEÇTİ

Tarım Kredi iştiraki Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ geçtiğimiz haftalarda yüksek fiyatlı ürünlerinden dolayı gündem olmuş, çeşitli haber kaynaklarında yapılan haberlerin ardından yazılı açıklama yapma gereği duymuştu. Yapılan açıklamada başta ayçiçek yağı, süt ve çay olmak üzere birçok ürünün fiyatı paylaşılmıştı. Listenin kamuoyu ile paylaşılmasından 20 gün sonra fiyatlara zam geldi. Tarım Kredi'nin yeni fiyatları zincir marketlerin seviyesine geldi.

AYÇİÇEK YAĞI, SÜT VE ÇAY ZAM ŞAMPİYONU

Haber Global'in haberine göre, paylaşılan fiyat listesinde 64,5 lira olan 5 litrelik ayçiçek yağının yeni fiyatı 79,90 lira oldu. Süt ve çay fiyatlarına da zam geldi. 

 

Öne Çıkanlar