Erdoğan ile Miçotakis deprem üzerinden buzları eritti

Erdoğan ile Miçotakis deprem üzerinden buzları eritti
Miçotakis, 'Böyle zamanlarda halklarımızın birlikte durmaya ihtiyacı var' dedi. Erdoğan da 'İki komşu ülkenin dayanışma göstermesi, hayattaki birçok şeyden daha değerlidir' dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de gerilim devam ederken, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'ın Twitter'dan yayınladığı mesaja Cumhurbaşkanı Erdoğan da yanıt verdi. Miçotakis'ın, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, böyle zamanlarda halklarımızın birlikte durmaya ihtiyacı var" mesajına Erdoğan, "Zor günlerde iki komşu ülkenin dayanışma göstermesi, hayattaki birçok şeyden daha değerlidir" karşılığını verdi. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İzmir ve bazı Yunanistan adalarını etkileyen deprem nedeniyle kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı. İki lider görüşmede karşılıklı geçmiş olsun dileklerini iletti. Miçotakis, bu görüşmenin ardından Erdoğan'ı etiketleyerek, geçmiş olsun mesajıyla birlikte Twitter'dan, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, böyle zamanlarda halklarımızın birlikte durmaya ihtiyacı var" dedi.

Erdoğan da "Teşekkürler Sayın Başbakan" dedikten sonra şu mesajı paylaştı: "Şahsım ve Türk halkı adına, tüm Yunanistan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye'de yaralarını sarması için Yunanistan'a yardım etmeye hazırdır. Zor günlerde iki komşu ülkenin dayanışma göstermesi, hayattaki birçok şeyden daha değerlidir."

Atina-Ankara arasında gergin olan ilişkiler 1999 depreminde Yunanistan'ın Türkiye'ye yardım etmesiyle birlikte yerini yakınlaşmaya bırakmış bunun ardından da iki ülke arasında son günlerde canlandırılması hedeflenen istikşafi görüşmeler başlamıştı. Bu yakınlaşma literatüre "deprem diplomasisi" olarak geçmişti. (ANKA)

Öne Çıkanlar