Erdoğan’ın 'sosyal medya' açıklamasına muhalefetten tepki: La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk

Erdoğan’ın 'sosyal medya' açıklamasına muhalefetten tepki: La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz' sözlerinden sonra paylaşılan #SoyalMedyamaDOKUNMA hashtagi gündeminin ilk sırasına yükseldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada "Sosyal medya mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" sözleri büyük tepki topladı. 

"Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix, niçin şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz?" diyen Erdoğan'a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "SosyalMedyamaDokunma" hashtag'iyle yaptığı paylaşımda, "İşte vizyon, işte akıl, işte strateji" diye yanıt verdi.

Akşener bir başka mesajında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim" ifadelerini kullandı.

Akşener'in paylaşımına yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'na ise HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yanıt verdi: Biz de La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk...

TEPKİLERDEN BAZILARI 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağolu: Düşünün çünkü henüz yasaklanmadı

Bağımsız İstanbul Milletvekili Cihangir İslam: #SosyalMedyamaDokunma çünkü Sosyal Medya bize çiçek gibi yakışıyor. Hem siyasete hem de sosyal medyaya hakareti linç kültürünü hatta sövgüyü taşıyan, bunu sistematik hale getiren Ak Parti trolleridir. AK Parti'yi Kapat!
 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: 24 saat muhaliflere hakaret eden aktroller ordusu da, sosyal medya operasyonları da işe yaramamış belli ki. Ama nafile deniz bitti! Tüm iki yüzlülüğünüzle, darbeciliğinizle, zulmünüzle yok olup gideceksiniz!
 
Öğrenci sendikası: Bize YouTube ve Twitter değil, adaletsiz eğitim sistemi ve geleceksizlik zarar veriyor! Basın ve sosyal medya özgürlüğüne yönelik her türlü müdahaleye karşıyız. Fikrimizi özgürce ifade etmek hakkımızdır.

Yusuf Ali Tuğlu: Anayasa'nın 26.Maddesi: Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.
 
Beril Deniz: Madem bu millete bu tür mecralar Yakışmıyor neden Twitter hesabınız var ve YouTube’dan canlı yayın yapıyorsunuz.???

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar