Gezi olaylarında 'Din adamıyım yalan söylemem' diyerek Erdoğan'ı yalanlayan müezzin, organ nakli bekliyor

Gezi olaylarında 'Din adamıyım yalan söylemem' diyerek Erdoğan'ı yalanlayan müezzin, organ nakli bekliyor
Valide Sultan Camisi eski müezzini Fuat Yıldırım, Erdoğan'ın 'Bunlar camide bira içti' iddiasını yalanlamıştı. Yıldırım'ın böbrek nakli olması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemleri sonrasında çeşitli yerlerde "Bunlar değil miydi Bezmialem Camii’nin içine bira kutularıyla giren" ifadelerini önceki gün "Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması" programında da tekrarlamış, bu ifadelerle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da "Gezici" olmakla suçlamıştı.

Gezi eylemleri sırasında camide görev yapan ve o dönem iddiayla ilgili olarak polise ifade veren Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi eski müezzini Fuat Yıldırım, "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim" demişti.

İfadesinin ardından İstanbul Başakşehir bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilen Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açmıştı. Yıldırım, Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapıyor.

ORGAN NAKLİ BEKLİYOR

Erdoğan’ın sözlerinin ardından sosyal medyada gündem olan Fuat Yıldırım'ın kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gördüğü ve organ nakli olmayı beklediği öğrenildi. 

Odatv'den Caner Taşpınar, Yıldırım'ın sağlık sorunları yaşadığını yazdı. 

Köy camisine atandığı esnada Yıldırım'ın lösemi hastası olan eşinin sağlık durumu ise şu günlerde iyi.

Ancak, kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım'ın sağlığına kavuşması için tek çare organ nakli.

Öne Çıkanlar