Erdoğan: ‘Sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum’

Erdoğan: ‘Sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medya konusunda doğrusu benim yaklaşımım olumlu değil, sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum. Ama sosyal medyayı bir kenara atmamız da mümkün değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sosyal medya hakkında da açıklama yapan Erdoğan, "Sosyal medya konusunda doğrusu benim yaklaşımım olumlu değil, sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum. Ama sosyal medyayı bir kenara atmamız da mümkün değil. Onun için de gerekli olanı yapmamız lazım. Bu da nedir? Yasal düzenlemeler…" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos’ta Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınında da açıklamalarda bulunmuş ve konuşması sırasında sosyal medyaya olumlu bakmadığını ve Meclis’in sosyal medyaya yönelik bir çalışma yürütmesi gerektiğini dile getirmişti.

AKP’nin üzerinde çalıştığı ve cezai yaptırımların da öngörüldüğü sosyal medya düzenlemesi, "anayasaya" takıldı. AKP, "Bir paylaşımın suç olduğunun tespitinin" anayasanın, "Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" başlıklı hükmüyle çelişmemesi gerektiği ve "cezai yaptırımlar sonrası oluşabilecek tazminat davalarını" da gözeninde bulundurması için çalışmalara başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın sosyal medya hakkındaki sözleri şöyle:

'SOSYAL MEDYAYA PEK OLUMLU BAKMIYORUM'

Sosyal medya konusunda doğrusu benim yaklaşımım olumlu değil, sosyal medyaya pek olumlu bakmıyorum. Ama sosyal medyayı bir kenara atmamız da mümkün değil. Onun için de gerekli olanı yapmamız lazım. Bu da nedir? Yasal düzenlemeler… Şu anda biz bu yasal düzenlemeleri yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda gereken adımları süratle atacağız. Şimdi, Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter'daki olumsuzluklar meşrulaşmaz. Örneğin Trump'ın Twitter ile ilgili mücadelesinde neler yaşandığını gördük. Ben daha önce de söylüyordum 'Twitter cıvıtır' diye. Bunun ne olduğunu da zaten yaşıyoruz. Sosyal medyada iftira derseniz iftira var, yalan derseniz yalan var. Hakikatlerin paylaşıldığı veya ulaştırıldığı değil, tam manasıyla olumsuzlukların, yalanın, yanlışın, her türlü fitne fücurun olduğu bir yapı. Elon Musk burayı almış olabilir fakat bundan sonraki süreçte de biz birinci derecede ülkemizi düşünmek zorundayız. Şu anda çıkaracağımız yeni yasal düzenlemeyle bu işe bir çekidüzen vermeyi hedefliyoruz. Devlet olarak dezenformasyonla mücadele etmek için üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar