'Erdoğan, Tunus’a davetsiz geldi'

'Erdoğan, Tunus’a davetsiz geldi'
Tunus iş dünyasına yakın bir haber sitesi, Erdoğan’ın Tunus ziyareti hakkındaki kaygılarını bir haber-yorumda dile getirdi.

Tunus’ta yayınlanan Webmanagercenter adlı internet siteleri grubunun haber-yorumuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü ziyaretinin ‘’sürpriz’’ olarak nitelenmesinin nedeni, kendisinin Tunuslu mevkidaşı "Kais Sayed tarafından davet edilmemiş olması’’. 

Haber-yorumda Erdoğan’ın Tunus Cumhurbaşkanı ile görüşmesi sırasında Libya’da "kendi sayılarına göre, 5 bini Sudanlı 2 bini Rus savaşçının bulunmasını teşhir etti’’.

Erdoğan ayrıca "Biz davet edilmediğimiz hiçbir yere gitmeyiz’’ cümlesini de kullandı.

Haber-yorumda Erdoğan’ın bu ziyaret sırasında Sayid ve Sarraj ile üçlü bir zirve yapmasının söz konusu olduğu öne sürüldü. 

Tunus ekonomi çevrelerinin etkin yayın organı, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme ihtimali konusunda da "Erdoğan’ın açıklamaları, Sarraj’ın sanki Türk askerini Libya’ya davet etmiş olduğu izlenimini veriyor’’ görüşünü savundu. Haber-yorum, "Türk Cumhurbaşkanı ‘Tunus’un krize çare bulma konusunda oynaması gereken önemli bir rol var’ dedi. Osmanlı’nın acaip keşfi!’’ değerlendirmesini yaptı. 

Haber-yorumun son bölümü ise şöyle:

"Sorulması gereken bir çok soru var: Erdoğan’ın bu sürpriz ziyaretini ne tetikledi? Türkiye’nin Libya’da asker bulundurmasının Tunus üzerindeki etkisi ne olur? BM ve Avrupalılar, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesine ne tür tepki verir?
Konuyu izlemeye devam edeceğiz.’’ (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar