Tunus’ta göçmenleri taşıyan iki teknenin batması sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 27 kişi öldü.
Tunus’ta kıyıya vuran 13 göçmenin cesedi bulundu. Göçmenlerin Sahra Altı Afrika ülkelerinden oldukları belirtildi.
6 Ekim’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan Tunus'ta, sahtecilik suçlamasıyla gözaltına alınıp bugün bırakılan aday Ayaşi Zamal yeniden gözaltına alındı. Zamal'ın nereye götürüldüğü bilinmiyor.
Tu us açıklarında 19 göçmenin cesedine ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmalarının son 24 saattir yoğun şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, göçmenleri kaçak yolla sınırdan geçiren 5 kişinin ise gözaltına alındığı aktarıldı.
İtalya'ya ulaşmak isteyen en az 16 göçmeni taşıyan tekne Akdeniz'de, Tunus açıklarında battı. Yetkililer bir kişinin cesedine ulaştıklarını, kaybolan beş kişiyi aradıklarını duyurdu.
Dört yaşındaki bir kız çocuk, Tunus'tan İtalya'ya giden göçmen teknesine binmeye çalışırken anne ve babasından ayrılmak zorunda kaldı. Akdeniz'i tek başına geçip Sicilya'nın Lampedusa adasına kadar ulaşan çocuğun duygusal şok yaşadığı belirtildi.
İstanbul'dan Tunus'a giden bir uçak, bir yolcunun kuralları ihlal etmesi nedeniyle Selanik'e acil iniş yaptı. Tunuslu yolcunun üzerinden sahte kimlik çıktığı, uyuşturucu nedeniyle hakkında Yunanistan'da verilmiş bir hüküm olduğu açıklandı.
Dünya Kadın Konferansı’na katılan EKA üyesi Delal Erol, kadınların yaşadıkları sorunlara karşı enternasyonal bir dayanışmayı önlerine hedef koyduklarını söyledi.
İtalya'ya gitmek isterken Tunus açıklarında 6 gün önce Akdeniz'de batan göçmen teknesindeki 11 kişinin öldüğü açıklandı. Tamamı Tunuslu 12 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi.
Tunus'un yeni anayasasında 'Tunus’un dini İslam’dır' maddesi, yer almadı. Bunun yerine yeni anayasada 'Tunus, İslam ulusunun bir parçasıdır.' maddesi yer aldı.
Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in anayasa değişikliği önerisi için yapılan referandumdan 'evet' çıktı. Muhalefet, düşük katılımlı referandumun 'başarısızlık' olduğunu savundu.
Tunus'ta iktidardaki hükümeti, parlamentoyu ve yüksek yargı konseyini azlederek, kendisini yargıyı denetleme yetkisiyle donatan Cumhurbaşkanı Sayed'e karşı tüm yargıçlar genel grevde.
Tunus açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.
Tunus İçişleri Bakanlığı, eski Başbakan Hammadi el-Cibali'nin eşinin gözaltına alındığını açıkladı.
Tunus açıklarında batan akaryakıt gemisinin 7 mürettebatı gözaltına alındı. Mürettebatın dördü Türk, ikisi Azeri, biri ise Gürcistan vatandaşı olduğu öğrenildi.
Avrupa'ya gitmek isteyen yaklaşık 120 düzensiz göçmeni taşıyan 4 tekne, Tunus'un Sfaks kenti sahilinin açıklarında battı. 17 düzensiz göçmen hayatını kaybetti, 97'si kurtarıldı.
Tunus yelken takımında yer alan kadın sporcu Aye Kazkaz, antrenman sırasında teknesinin batması sonucu hayatını kaybetti. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Tunus Dışişleri Bakanı Cerendi, Tunus'ta parlamentonun feshedilmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iç işlerine müdahale etmekle suçladı.
'Türkiye’nin NATO içerisindeki rolü tartışılamaz.'
Financial Times’ın analizine göre Tunus'un popülist cumhurbaşkanı Kays Said, demokratik olarak seçilmiş parlamentoyu feshederek ülkenin siyasi krizini derinleştirdi.
Geçici bir kararname çıkararak Yüksek Yargı Konseyini feshetme kararı aldığını söyleyen Said, ‘Şu andan itibaren bu Konsey tarihe karıştığını bilsin' dedi.
Afrika'nın kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çıkış noktası olarak görülüyor.
Tunus'u 23 yıl dikta rejimi altında yöneten Zeynel Abidin Bin Ali'nin ülkeden kaçmadan 48 saat önceki telefon görüşmelerinin kayıtları yayınlandı.
Sağlık yetkilileri Omicron varyantının ilk vakasının ülkeye Türkiye'den seyahat eden Kongolu bir yolcuda görüldüğünü açıkladı.
Tunus Sağlık Bakanı Ali Mrabet, Covid-19'un yeni mutasyonu olan Omicron'a Kongo'dan gelen bir kişi de rastlandığını duyurdu.
Türkiye ülke risk primi ile Arjantin, Tunus ve Ekvador'un ardından dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alarak, ekonomik olarak gelecek vadeden Nijerya'nın gerisine düştü.
Tunus’ta geçen temmuz ayında parlamentoyu feshedip Başbakan Hişam el Meşişi’yi görevden alan Cumhurbaşkanı Kays Said, yasama yetkisini üstlendiğini de duyurdu.
"Şüphesiz ki yasama organının özgür biçimde çalışması ve meclisin faaliyetlerine yeniden başlaması bu kazanımlar içinde yer alıyor ve buna saygı duyulması gerekiyor."
Tunus, Türkiye ile yapmış oldukları ticaret antlaşmasını feshetmek ya da gözden geçirmek istiyor. Nedeni, kara para aklama ve Türkiye’den yapılan ithalat.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce ülke meclisinin tüm yetkilerini donduran Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile telefonda görüştü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.