Erdoğan: Üzücü haberler alıyoruz

Erdoğan: Üzücü haberler alıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya personelin işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "31 Mart seçimlerinin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığına, hatta insanlarımızın aşıyla, işiyle oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz" dedi.

Erdoğan, Beştepe'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilerle bir araya geldi. Burada konuşan Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya personelin işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığını savunarak, "Alın teriyle kendisinin ve ailesinin nafakasını kazanmaya çalışan insanı bu tür yaklaşımlarla kategorize etmek en başta emeğe saygısızlıktır. 31 Mart seçimlerinin ardından kimi belediyelerde sendika üyelerine veya işe giriş tarihine bakılarak ayrımcılık yapıldığına, hatta insanlarımızın aşıyla işiyle oynandığına dair üzücü haberler alıyoruz. Üstelik bu tür ayrımcılıkları meşrulaştırmak için birçok yalana ve çarpıtmaya başvuruluyor. Kimi sendikaları makbul, kimi sendikaları öteki olarak gören kafa, 28 Şubat dönemi kafasıdır. Birileri bu kafayı yeniden hortlatmaya çalışıyor. Biz hiçbir sendikaya kendi arka bahçemiz olarak bakmadığımız gibi kimsenin de sendikaları arka bahçesi haline getirmeye çalışmasına da rıza göstermeyiz" dedi.

İŞÇİ KIYIMI İDDİASI

CHP yönetimindeki belediyelerde işçi kıyımı yaşandığını iddia eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef ülkemizde TBMM önünde protesto için kendini yakmaya kalkan bir işçiye 'Git kendini sarayın önünde yak' diyecek kadar insanlıktan nasibini almamış bir muhalefet anlayışı var. Şimdi bu zihniyetin belediyelerdeki işçi kıyımına varan uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Bir yerde kimin çalışıp, kimin çalışmadığını en iyi oradaki emekçiler bilir. Gidersiniz onlara sorarsınız, çalışana hakkını verirsiniz, çalışmayana da yol verirsiniz. Böyle bir tasarrufa kimse de karşı çıkmaz ama evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları sırf siyasi veya ideolojik sebeplerle mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından da kimse kalkamaz. İnşallah bu tür yanlışlardan en kısa sürede dönülür." (DHA) 

Öne Çıkanlar