Erdoğan ve Bahçeli görüştü: 'Gündem 2023 seçimleri'

Erdoğan ve Bahçeli görüştü: 'Gündem 2023 seçimleri'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, canlı yayında iki liderin görüşmesinde masadaki konu başlıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Bahçeli ile görüşmesi, saat 14.10'da başladı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan, iki liderin görüşmesiyle ilgili canlı yayında şu bilgileri verdi:

"İki liderin bu yılki dördüncü görüşmesi bugün gerçekleşti. Masada hem iç hem de dış polikaya dair oldukça kritik başlıklar vardı. Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan askeri harekat vardı. Harekatın nereleri hedef alacağı, hazırlıkların nasıl yapıldığı, derinliğinin ve zamanlamasının ne olacağı gibi kritik konular iki liderin gündemindeydi. Ardından Ukrayna'nın limanlarında bekleyen yaklaşık 20 milyon tonluk tahılın dünya pazarlarına ulaştırılabilmesi için Türkiye'nin de içinde olduğu bir ortak mekanizma kurulmaya çalışılıyor. Bu kapsamda yürütülen görüşmeler, alınan aşama değerlendirildi her iki liderin görüşmesinde. Ayrıca İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya yaptığı üyelik başvurusuna Türkiye'nin koyduğu blokaj da iki liderin elbette gündemindeydi. Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'ten beklentileri konuşuldu. İki liderin gündeminde 2023 seçimleri de vardı. Muhalefetten uzun süredir erken seçim çağrıları geliyor ama Cumhur İttifakı ortakları her seferinde seçimler için 2023 yılının Haziran ayını işaret ediyor. İki lider Haziran 2023 seçimleri için Cumhur İttifakı'nın çalışmalarını da ele aldı." (DHA)

Öne Çıkanlar