Çevre Bakanlığı, verimli tarım arazisinde plastik üretimine izin verdi

Çevre Bakanlığı, verimli tarım arazisinde plastik üretimine izin verdi
CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, ‘Trakya’nın verimli tarım arazilerinde buğday, ayçiçeği yerine plastik üretmek istiyorlar. Yarın çocuklarımıza plastik mi yedireceğiz?’ diye tepki gösterdi.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde tarım arazilerine kurulmak istenen "Plastikçiler OSB Yatırım Bölgesi", yöre halkının ve çevrecilerin tepkisini çekerken, proje için hazırlanan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "ÇED olumlu" kararı verildi.

‘ÇOCUKLARIMIZA PLASTİK Mİ YEDİRECEĞİZ’

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Trakya’nın verimli tarım arazilerinde buğday, ayçiçeği yerine plastik üretmek istiyorlar. Salgında tarımsal üretimin önemini bir kez daha gördük. Yarın çocuklarımıza plastik mi yedireceğiz?" tepkisini gösterdi.

‘TARIM ARAZİSİNE PLASTİK SANAYİSİ KURULMASI KABUL EDİLEMEZ’

Cumhuriyet’in haberine göre Yüceer, Ergene’de sekiz sanayi bölgesindeki doluluk oranlarının yüzde 30’larda olduğuna dikkat çekerek "Sanayi tesislerine karşı değiliz ancak diğer bölgeler henüz dolmamışken, tarım arazisine plastik sanayisi kurulması kabul edilemez. Yargının verdiği iki iptal kararı var. Planlanan sanayi bölgesi Ergene Çevre Düzeni Planı’ndaki kararlara da aykırı. Bakanlığın PAKOP Sanayi Sitesi için 10 Eylül 2021’de ilan ettiği ‘ÇED olumlu’ kararının iptali için yargıya gideceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar