Erhan Usta'dan Erdoğan'a IMF eleştirisi: Artık nasıl bir sıkıntı çektiyse her ortamda söylüyor

Erhan Usta'dan Erdoğan'a IMF eleştirisi: Artık nasıl bir sıkıntı çektiyse her ortamda söylüyor
Usta, 'Erdoğan, IMF ile ilgili 'hoş hatıralarla anmadığımız bir dönemi kapattık' dedi. IMF ile en uzun süre anlaşma sürdüren kendisi. Nasıl bir sıkıntı çektiyse her ortamda söylüyor' dedi.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis açılışında yaptığı konuşmada dile getirdiği, "Türkiye’nin 19 yılda elde ettiği her kazanım gibi ekonominin de sorumluluğu bize aittir. Ülkemizin IMF’e olan 23,5 milyar dolarlık borcunu 2013 yılı mayıs ayında tamamen bitirerek bir dönemi kapatmış olduk" sözlerine bir eleştiri de İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı-Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta'dan geldi.

Usta, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "brüt rezervler 122 milyar doları aştı" dedi. Fakat 62 milyar dolar takas yoluyla alınan borçlardan, 105 milyar dolarlık diğer yükümlülüklerden bahsetmeyi unuttu! İşte bu hastalıklı bakış açısı yüzünden güvenilirliğinizi yitirdiniz. Gözünüzü kapatmakla sorunlar kaybolmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM açılış konuşmasında IMF ile ilgili olarak "hiç de hoş hatıralarla anmadığımız bir dönemi kapatmış olduk" dedi. Haklı. Çünkü, IMF ile kesintisiz en uzun süre anlaşma sürdüren kendisi. Artık nasıl bir sıkıntı çektiyse her ortamda bunu söylüyor."

Erdoğan konuşmasında, "Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervleri de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Artılar-eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz. İşsizlik küresel sorun olarak varlığını devam ettirirken pek çok ülkede borçluluk oranları tarihi seviyelere ulaştı. IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlar ciddi bir yönetim krizi içindeler.  Böylesine kritik bir dönemde iktidar ve muhalefet ile bazı hakikatleri açık yüreklilikle ortaya koymak zorundayız. Bu salgının Türkiye'de çıkmadığı, ülkemizin dünyanın maruz kaldığı krizin etkilerine maruz kaldığını kabul etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar