TİP'ten Millet İttifakı'na şartlı destek

TİP'ten Millet İttifakı'na şartlı destek
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Ekmeleddin İhsanoğlu gibi örnekler getirmeyin karşımıza. İkinci turda oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda oy vererek bu işi nihayete erdirebiliriz.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Tele 1'de Merdan Yanardağ'ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan Baş, Millet İttifakı'na, "Ekmeleddin İhsanoğlu gibi örnekler getirmeyin karşımıza" diye seslendi. Baş, "İkinci turda oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda oy vererek bu işi nihayete erdirebiliriz" ifadelerini kullandı.

2014 ve 2018'de yapılan seçimleri hatırlatan Baş, "Bu iki seçimden doğru dersi çıkardığımız anda Tayyip Erdoğan dönemi biter. Sokaktaki insan, cumhurbaşkanlığı sisteminden kurtulmak istiyor. Ortada örnek de var. Ne yapılmaması gerektiğini de söylüyoruz. Sağın karşısına sağ, tek adamın karşısına tek adam gibi bir yaklaşıma girmeyeceğiz. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi örnekler getirmeyin karşımıza. Getirdiklerinde kaybettiğimiz açık, niye aynı yenilgiyi tekrar yaşayalım?" dedi.

2018 seçimlerinde, 'Tayyip Erdoğan'ın karşısına ne kadar aday çıkarsa vatandaş o kadar çok sandığa gider. Erdoğan ilk turu kazanamaz. İkinci tura kaldığımızda da ikinci tura kim kaldıysa hep beraber ona oy verir işi bitiririz' anlayışıyla hareket edildiğini belirten Baş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat alana indiğimizde şununla karşılaştık: Tayyip Erdoğan gerçek bir aday olarak orada duruyor. Muhalefet birbiriyle rekabet ediyor ve bu negatif bir enerji ortaya çıkarıyor. Biz TİP olarak diyoruz ki: 'İkinci turda oy verebileceğimiz bir adaya ilk turda oy vererek bu işi nihayete erdirebiliriz'. İlk turda toplumun bu iktidara karşı uzun yıllardır mücadele birikimini temsil edebilecek ve bu sistemi ortadan kaldırmayı bir numaralı hedef olarak koymuş, dolayısıyla cumhurbaşkanlığı seçimi değil de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini referanduma götüren yaklaşımı egemen kılarsak iddia ediyorum ilk turda en az yüzde 60-70'le Tayyip Erdoğan'a tarihin en büyük yenilgisini yaşatabiliriz."

Öne Çıkanlar