Erkan Baş: O 'oh' diye höykürmesinin nedenini ben size anlatayım

Erkan Baş: O 'oh' diye höykürmesinin nedenini ben size anlatayım
Erkan Baş: Kemal Kurkut’un anası ağlar, katili koruyanlar oh çeker. Vatandaş açım diye intihar eder, memleketi yönetenler oh çeker. Süleyman Soylu budur.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
 
Meclis’te 8 gündür devam eden bütçe görüşmelerinde kendilerine verilmediğini anlatan Baş, "Hep söylüyoruz; mesele bizim konuşup konuşmamız değil, mesele işçi sınıfının, emekçilerin, halkın sesinin kısılması" ifadelerini kullandı.
 
‘SARAYIN İSTEDİĞİ KURU EKMEK BÜTÇESİ’
 
AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in halka kuru ekmeği yeterli görmesine tepki gösteren Baş, "Siz nasıl insanlarsınız, hiç mi aile terbiyesi vermediler size" dedi. Baş, "Değerli işçi, emekçi kardeşlerim; ayda 2 bin 300 lira asgari ücretle ailesini geçindirmek zorunda olan 6 milyona yakın emekçiler. Zorla ücretsiz izne çıkarılıp aylardır bin 170 liraya mahkûm edilen 2 milyondan fazla işçi. Atama bekleyen genç sağlıkçı, öğretmen, mühendis arkadaşlarım. İşsiz bırakılan milyonlarca yurttaşımız. Size sesleniyoruz; günlerdir mecliste devam eden görüşmeler şunu bir kez daha kanıtladı. Saray rejiminin istediği şey kuru ekmek bütçesiymiş. Saray’a günde 58 milyon TL harcıyor ama asgari ücretlinin kuru ekmekle karnı doyuyor. Neyinize yetmiyor diyorlar. Bunları tanımanızı istiyoruz!" şeklinde konuştu.
 
‘ŞAHİN TİN ANKARA'DA YEDİĞİ YEMEKLERİ DENİZLİ'DEKİ ÇİVRİL VE BABADAĞ BELEDİYELERİNE FATURA EDİYOR’
 
AKP’li Şahin Tin’in hakkında birkaç araştırma yaptığını belirten Baş, "Söylemiştim bu bütçe terbiyesizlerin bütçesi. Bu bütçe utanmazların bütçesiymiş. Size kuru ekmek reva gören Denizli Milletvekili Şahin Tin kimmiş diye biraz bakındım. Denizli milletvekiliymiş, Denizli’de dün foseptik suyu tahliyesi sırasında önlemler alınmadığı için zehirlenen 8 işçinin 4’ü hayatını kaybetti, o ilin milletvekili. MÜSİAD yöneticisi bir patron. Kendisi anlatıyor. Şirketi 2000’lerden sonra atılım yapmış. Biraz daha araştırıyorsunuz, NATO’nun raflarını bu patron vekili üretiyormuş. Hatta NATO’yla anlaşmasından sonra işleri iyice büyütmüş. Ama arada NATO’yu ABD’yi lanetleyen sözler de söylüyor. Yerseniz. Yemiyoruz Şahin Tin! Senin boğazından NATO’nun paraları geçiyor ama biz onurumuzla yaşıyoruz. Halka kuru ekmek yiyin diye vaaz veren Şahin Tin hakkında bir de CHP’li bir milletvekili arkadaşımız geçen yıl bir belge çıkarmıştı. Ankara’da yediği yemekleri de Denizli’nin AKP’li Çivril ve Babadağ Belediyelerine fatura ediyormuş bu arkadaş. Halkın vergileriyle oluşan belediye bütçesi, bu arkadaşın Ankara’da yediği yemeklere gidiyor"
 
‘AÇLIK SINIRI 8 BİN LİRA OLMUŞKEN ASGARİ ÜCRET TARTIŞMASINI REDDEDİYORUZ’
 
Milyonlarca yurttaşın hayatını doğrudan etkileyen asgari ücret görüşmelerinin ikinci oturumunun bugün yapılacağını hatırlatan Baş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un "Yoksulluğu sorun olmaktan çıkardık" sözlerine de "Zehra Zümrüt Selçuk, senin hakemliğini reddediyoruz. Ülkenin neredeyse yarısı asgari ücretle çalışıyor. Bugün asgari ücret, ortalama ücrete dönüşmüş durumda. 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 8 bin TL’nin üzerindeyken, işçinin ayda 2 bin 500 mü, yoksa 3 bin TL mi alması gerektiği tartışmasını reddediyoruz" dedi.
 
‘HER BAŞARILI PATRONUN ARKASINDA KİRLİ İŞLEİNİ HALLEDEN BİR ÇETE VARDIR’
 
Baş, Soylu’nun HDP’yi hedef alarak hakaretler bulunmasına tepki gösterdi. Baş, "Eskiden bir hortum Süleyman vardı, Beyoğlu’nda onun icabına bakmıştık. Bu Süleyman’dan da biz korkmayız, halk korkmaz. Ama Saray’daki dikkat etsin, bizden söylemesi. Her başarılı patronun arkasında kirli işleri halleden bir çete vardır. Geçtiğimiz gün Meclis’te vekillere ve halka hakaretler eden, Meclis’i provoke edip kendine yer bulmaya çalışan Süleyman Soylu da bunlardan biridir. Fethullahçılara övgüler düzdüğü, arada AKP’ye küfürler ettiği bir dönemi vardı. Şunu açıkça söyleyelim, hukuk olmayan, hesap sorulamayan bir memlekette, eline oyuncak olarak bakanlık verilmiş şımarık bir zengin aile çocuğunun tehditleri vız gelir. Önce Diyarbakır’da Newroz kutlamasında Kemal Kurkut’un polis tarafından katledilmesini yani bir yargısız infazı aklamaya çalıştı. Ardından daha önce hiç tanık olmadığımız naralar, hakaretler, küfürler eşliğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasının özeti: ‘Ohh, terörist, haysiyetsiz!" dedi. 
 
‘OH DİYE HÖYKÜRMESİNİN NEDENİNİ SİZE ANLATAYIM’
 
Baş, son olarak şunları söyledi: "O 'oh' diye höykürmesinin nedenini ben size anlatayım. Zenginlerin adamları, sarayların adamları, ayakçıları, iş bitiricileri böyledir. Saraydaki ahretliğini yapar, nöbetçiler oh çeker! Küfürbaz Cengiz sömürür, koruması oh çeker. Katar Emiri arazileri yağmalar, ayakçılar oh çeker. Mafya bozuntusu halkı tehdit eder, adamları oh çeker. Kemal Kurkut’un anası ağlar, katili koruyanlar oh çeker. Vatandaş açım diye intihar eder, memleketi yönetenler oh çeker. Süleyman Soylu budur. Biz daha önce çok Süleymanlar gördük. Hepsi geldi geçti." (MA)

Öne Çıkanlar