Erzincan ve Dersim'de köyler karantinaya alındı

Erzincan ve Dersim'de köyler karantinaya alındı
Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı 3 köy, Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü, koronavirüs karantinasına alındı.

Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada Kemah ilçesine bağlı Muratboynu, Eskibağlar ve Gediktepe köylerinin karantinaya alındığı bildirildi. Karantina alınan köylerde giriş ve çıkışlar ise zorunlu olmadıkça izin verilmiyor.

DERSİM'İN GEÇİTVEREN KÖYÜNDE 2 KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde de 2 kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından köy karantinaya alınarak, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Bir hafta önce İstanbul'dan Mazgirt ilçesine bağlı 80 haneli Geçitveren köyüne dönen 6 kişilik aile fertlerinden 2'sine yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Geçitveren köyünde 2 kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından köy karantinaya alındı.

Karantinaya ilişkin valilik tarafından yazılı açıklama yapılarak kararın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alındığı belirtildi.

KÖYDE BİRÇOK KİŞİYLE TEMAS EDİLMİŞ

Koronavirüs testi pozitif çıkan 2 kişi için köye giden sağlık ekiplerince yapılan incelemede, İstanbul'dan Geçitveren köyüne  gelen 6 kişilik aile bireylerinin köyde birçok kişiyle temas ettikleri belirlendi. Köyde sağlık görevleri bekletilirken, giriş ve çıkışlar jandarma ekipleri tarafından zırhlı araçlarla kapatıldı. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar