Eşi ve çocuğunu öldüren erkeğin cezasında indirime bakanlıktan itiraz

Eşi ve çocuğunu öldüren erkeğin cezasında indirime bakanlıktan itiraz
Aile Bakanlığı, eşi ve 1,5 yaşındaki üvey kızını öldüren erkeğe verilen indirimli hapis cezası kararına itiraz etti. Sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmaması gerektiği belirtildi.

Kayseri'de eşi Hörmet Doğan (20) ile üvey kızı Yasemin Nur Soyak'ı (1,5) boğazından bıçaklayarak öldüren Kaya Doğan'a indirimle verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis kararına itiraz geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı cezada indirime itiraz ederek, sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

11 Aralık 2021’de Kaya Doğan, eşi Hörmet Doğan’ı, üvey kızını eski eşine götürmek için hazırlık yaptığı sırada bıçakladı. 1,5 yaşındaki üvey kızını da boğazından bıçaklayan Doğan, kendisini de yaraladıktan sonra evden çıkıp, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbarla gelen ekipler, anne ile kızının öldüğünü belirledi. Hastaneye kaldırılan Doğan da tedavisinin ardından tutuklandı.

Kaya Doğan hakkında Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğu kasten öldürme' ve 'eşi kasten öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın geçen hafta görülen 3'üncü duruşmasında, Doğan ile ölen kız çocuğunun şikayetçi babası O.S. hazır bulundu. Davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da müdahil oldu.

TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI

Sanık Kaya Doğan mahkemede öldürdüğü kadının kendisini "aldattığını" iddia ederek savunma yaptı.

Sanık Doğan'ı 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptıran heyet, eşi Hörmet Doğan'a karşı ise 'eşi kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi ardından haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 22 yıla düşürdü.

BAKANLIK AVUKATINDAN İTİRAZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ise karara itiraz ederek, dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.

İtiraz dilekçesinde, sanığa haksız tahrik indiriminin uygulanmaması gerektiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar